Regija
BORBA PROTIV HULIGANA

Stadion noću ide pod ključ
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.
Huligani hodaju po stolicama, donose razno smeće, opijaju se i ispisuju grafite
BELIŠĆE

Uprava Nogometnog kluba Belišće ovih je dana svojim sugrađanima uputila nesvakidašnje priopćenje u kojem ih upozorava kako su na novosagrađenoj tribini već mjesec dana nakon otvaranja uočena okupljanja osoba, kako u popodnevnim tako i u večernjim satima, kada nema aktivnosti.

- Osobe koje se okupljaju ne možemo nazvati navijačima, jer svojim neodgovornim, drskim, pa i huliganskim ponašanjem ostavljaju ružnu sliku, jer hodaju po stolicama, donose bicikle na tribine, ostavljaju smeće, ispisuju poruke na objektu, voze se automobilima u prostoru gradskog stadiona i slično. Uprava NK Belišće bila je prisiljena poduzeti određene mjere kako bi zaštitila imovinu od mogućeg daljnjeg devastiranja, pa će tako ulazna vrata sa sjeverne i južne strane objekta Gradski stadion (glavni teren, pomoćni teren, vježbalište na otvorenom i tribina), biti zaključani od 22 do 7 sati. Objekt "zapadna tribina" već je pod videonadzorom, a na sjeverni i južni ulaz postavit će se zaštitna ulazna vrata. Osim navedenog, savjesne i odgovorne građane, a prije svega navijače, molimo da se i sami uključe u sprječavanje neodgovornih pojedinaca prijavom u NK Belišće, Policijskoj postaji Belišće te nadležnima u Gradskoj upravi", pozvali su iz NK Belišća.

Predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Belišća Milan Zamaklar, u razgovoru nam je pojasnio kako je u zadnjih mjesec dana otkako su se tribine otvorile, uočeno intenzivnije skupljanje mladih na toj lokaciji koji su upravo ovdje pronašli mjesto za okupljanje, razbijanje, opijanje i druge aktivnosti neprikladne ovom prostoru.

- Kako je od 14. srpnja ZŠU na upravljanje dobio sve sportske objekte u vlasništvu Grada, pa tako i tribine, zaključili smo da bi radi očuvanja sigurnosti objekata, ali i onih koji se tu okupljaju, zaključavanje u 22 sata bilo najbolje rješenje. Na sličan način to je ustrojeno i drugdje, jer novi objekt, vrijedan više od 6,7 milijuna kuna, životi i zdravlje naših mladih sugrađana prevrijedni su da bismo ovu priču prepustili slučaju“, naglašava Zamaklar najavljujući i uvođenje novih mjera i instrumenata osiguranja prostora tribina kako bi spriječili devastacije na njima.

Valja podsjetiti na događanja iz veljače ove godine kada je u Belišću zavladao pravi val vandalizma koji je trajao tjednima. Iako su na meti vandala koji su načinili štetu od oko 100.000 kuna bili i sportski objekti, tvrtka Kombel, sportska dvorana, groblje, bazen, prodavaonice, obiteljske kuće, najveću štetu pretrpjele su upravo tribine koje su u to vrijeme bile u fazi završetka.

Huligani su tada na njima doslovce “precvikavali” elektroinstalacije koje su već bile provučene u objekt kroz bužire u betonskoj deci i očekivale spajanje u razvodnim kutijama te su napravili velike probleme Gradu i izvođačima radova.

Lidija Aničić
molba
Građani,

prijavite

huligane
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike