Osijek
GD CRVENI KRIŽ OSIJEK

Starta 17. Ljetna škola u Orahovici
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.
Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa održat će se u sljedeća dva tjedna, od 18. do 28. kolovoza u Orahovici, ovaj put, zbog epidemioloških razloga, uz sudjelovanje 70-tak mladih samo s područja Osječko-baranjske županije, predstavljeno je na jučerašnjoj konferenciji na novinare.

Marko Đukić i Goran Latković, ravnatelj i zamjenik ravnatelja Hrvatskog Crvenog križa Društva CK Osječko-baranjske županije, i Denis Ćosić, ravnatelj Gradskog društva CK Osijek, predstavili su program 17. izdanja ljetne škole - mladi će se osposobljavati za voditelje radionica vršnjačke edukacije, među tim programima su prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, obuka za voditelje klubova mladih te obuka za članove terenskih jedinica. Sve to uz naglasak na djelovanje u izvanrednim okolnostima.

Đukić naglašava kako će biti provedene radionice i edukacije iz područja međunarodnog humanitarnog prava, humanitarne diplomacije, klimatskih promjena te radionica s ciljem osnaživanja mladih za proaktivno djelovanje u osmišljavanju, pripremi i provedbi humaniratnih aktivnosti - ovaj put u svjetlu pisanja projekta koji se nominiraju za EU sufinanciranje.

Na završnom predstavljanju očekujemo dolazak potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, jer ove godine sve državne institucije s posebnom pozornošću razvijaju programe tolerancije, naglasio je Đukić. Ćosić je pak podsjetio kako se Ljetna škola održava pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike