Regija
BLAGDAN POD POSEBNIM MJERAMA

U Aljmašu će se održati šest misa
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.
Tisuće vjernika na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo dolaze u najveće slavonsko marijansko svetište Aljmaš, Gospi od Utočišta, potom u Ilaču, Dragotin, Šumanovce, Popovac i druga svetišta. Hodočasnici su stavljeni pred izazov kako ove godine svetkovati Veliku Gospu, a da se poštuju protuepidemijske mjere. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji poslao je zaključak o strogom vođenju računa o provedbi protuepidemijskih odluka Nacionalnog stožera CZ-a i preporuka HZJZ-a.

U Aljmašu neće biti ograničenja broja hodočasnika, ali se od svih njih očekuje da poštuju mjere zaštite i da imaju maske na ulasku u selu, povećan je broj misa na otvorenom kako bi se smanjio pritisak da odjednom mnogo ljudi nazoči misi. Zbog ograničenosti prostora ove godine neće biti procesije sa svijećama od svetišta do Gospine kapelice Na lipi.

- Na samu Veliku Gospu imat ćemo šest misa, da razrijedimo broj sudionika na tim slavljima. Molimo da se u crkvu do Gospina kipa ne ulazi bez maski, dezinfekcija će biti na ulazu u crkvu. I kod ispovijedi bit će potrebno da se imaju maske, molim sve da se pridržavaju mjera koje je propisao Nacionalni stožer, jer time ćemo učiniti dobro i sebi i drugima. Bit ćemo svi zadovoljni, svima želim sretan dolazak, a i sretan odlazak iz svetišta - poručio je upravitelj Svetišta Velike Gospe velečasni Ante Markić. D. Pejić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana