Sport
POČINJE NOVO PRVENSTVO U DRUGOJ HNL

BSK oslabljen u Zagreb na obračun s “modrim” nadama
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.

Nakon što je prošlo prvenstvo silom prilika bilo prekinuto i unatoč još uvijek prisutnom koronavirusu danas (četvrtak), počinje nova sezona u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. A otvaranje je na zagrebačkom stadionu Maksimir, gdje momčad Dinama II dočekuje bjelobrdski BSK.

Za današnju premijeru u Maksimiru bjelobrdska struka neće moći računati s najboljim mogućim sastavom. Sa značajnim hendikepom suprotstavit će se "modrim" nadama na otvaranju svoga trećeg ciklusa na razini drugog državnog razreda, budući da će izostati kartonirani tercet iz prošle prekinute sezone Dabro, L. Mihaljević i Mitrović te više ozlijeđenih i(li) nedovoljno oporavljenih igrača, poput nositelja igre Muženjaka, iskusnog stopera Gavrića te mladca Lozića koji je ljetos u Bijelo Brdo stigao preko portugalskog Familicaoa. Potonje se nije u tolikom obujmu moglo predvidjeti, kao i trenutačne mogućnosti "žuto-plavih" koji su u hrvatskoj metropoli u prethodnim posjetima ostavljali dobar dojam, a danas od 17.30 sati mogu igrati bez opterećenja. Dodatnim, međutim, motivom parirati mladićima Dinama i pokušati odmah na startu krenuti s bodovne nule, iako su, nedvojbeno, uvodne veće šanse na strani domaćina.

- Nismo kompletni, ali to ne znači da u raspoloživom kadru nema kapaciteta ostvariti pozitivan rezultat! Veći je pritisak na domaće igrače koji će tražiti pogodak i pobjedu, a mi čekati prigodu koja će se sigurno ukazati te ju trebamo iskoristiti, posebice jer se pretpostavlja da ih neće biti previše. Početak je natjecateljskog ciklusa i sve se momčadi još traže, tako da je to mogućnost korektnom i maksimalno borbenom izvedbom doći do željenog. Damo li sve od sebe i ne budemo li nagrađeni, nećemo očajavati, ali intimno mislim da je uključiv radostan povratak iz Zagreba - susret je najavio robusni Nebojša Popović koji će zauzeti mjesto u vrhu napada u formaciji 4-2-3-1. Očekuje se da će šef BSK-ove struke Tomislav Steinbrückner početno povjerenje ukazati sljedećoj momčadi: Ilinčić - Gvozdenović, Raguž, Dalić, Aleksić - Gbane, Župan - Čikvar, I. Mihaljević, Alvarez - Popović. D.Lekšan
Današnji susret na stadionu u zagrebačkom Maksimiru počet će u 17.30 sati
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike