Crna kronika
POČELO SUĐENJE ZA TROSTRUKO UBOJSTVO U SPLITU

Zavadlav šutio na prvoj raspravi
Objavljeno 12. kolovoza, 2020.

SPLIT
Filipu Zavadlavu (25), optuženom za trostruko ubojstvo 11. siječnja ove godine u Velom Varošu, počelo je suđenje na Županijskom sudu u Splitu. Mladića se tereti da je rafalima iz automatske puške s 37 metaka ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25).
Na pitanje sutkinje Višnje Strinić osjeća li se krivim za trostruko ubojstvo, Filip Zavadlav (25) nije se htio izjasniti, niti je iznosio svoju obranu. Pri ulasku u zgradu splitskog suda Zavadlav je, s dvostrukim lisicama, na nogama i na rukama, ironično dobacio okupljenima: "Jesu li ovo ulaznice?". Na početku suđenja svjedočila je Marijana Knežević, majka ubijenog Marina Bobana. Kazala je kako je o ubojstvu svog sina saznala iz medija, jer je bila u to vrijeme u Beogradu, a drugu dvojicu ubijenih, kako kaže, nije poznavala. Čula je za Torlaka iz priča svoga sina. Otac ubijenog Marina Ožića Paića, Vlado, rekao je da je njegov sin ubijen pogreškom "s leđa kao pas". Otac je tvrdio da njegov sin nikada od nikoga nije ništa iznuđivao i maltretirao te je rekao da je u njegovom stanu pronađen heroin prije ubojstva, a nakon toga i kokain. Dodao je da je njegov sin priznao za heroin, no za kokain on vjeruje da je to ostavio netko od njegovih prijatelja. Po izlasku iz sudnice rekao je da je to što je suočen s ubojicom svoga sina "dno dna". "Morao sam doći ovdje kako bi me maltretirali i omalovažavali te opet blatili moga sina", rekao je otac ubijenog Marina.
Branko Šerić, Zavadlavov odvjetnik, pokušao je Vladi Ožiću Paiću izraziti sućut, no on je samo otišao. "Čovjekov sin je ubijen i to je nenadoknadivo. Treba izraziti sućut. On je dao spontan i iskren iskaz, nisam imao nikakvih pitanja. Sam je izjavio bitne stvari za obranu, a zaključke vam neću iznositi, jer bi bili sugestija", kazao je nakon sudske rasprave odvjetnik Šerić. Odvjetnik je dodao i kako je Filip Zavadlav pod terapijom te kako mu je sugerirao da ništa ne govori.
Zavadlava odvjetništvo tereti da je iz bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno, nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva i 11. siječnja, oko 15.35 sati, krenuo u ubilački pohod. Nakon ubojstava bacio je pušku u kontejner. S. Lacić

Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike