Regija
DONACIJSKA AKCIJA POČINJE KONCERTOM TAMBURAŠKIH SASTAVA

Petrovići će imati novu kuću
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
DONJI MIHOLJAC

“Srcem za Patrika”, donacijska je akcija kojom se prikupljaju sredstva za gradnju kuće Patriku Petroviću i njegovom bolesnom ocu u Podgajcima Podravskim. Tako će se u nedjelju, 23. kolovoza, održati humanitarni koncert na ljetnoj pozornici pokraj Glazbene škole u Donjem Miholjcu. Koncert će početi u 19 sati, a svoj nastup nesebično su potvrdili TS Garavi, TS Lege, TS Čokanj, TS Džentlemeni, TS Libero, TS Traženi, TS Kočije, Stjepan Huj, Vlatka Kopić Tena i Jelena Korov Ježić.

Ulaznice po simboličnoj cijeni od deset kuna mogu se kupiti u caffe barovima, frizerskim i kozmetičkim salonima, Turističkoj zajednici grada Donjeg Miholjca, kod članova KUU-a Napredak i Mjesnog odbora Podgajci Podravski te na sam dan koncerta.

Organizatori koncerta su Mjesni odbor, KUU Napredak i Župa sv. Martina u Podgajcima Podravskima te Lions klub Mihael Donji Miholjac. Patrik ima 16 godina i pohađa srednju školu u Donjem Miholjcu. Imao je tri godine kada mu je umrla majka, a živi s ocem koji je imao teži operativni zahvat. Žive u staroj kući zidanoj od prijesne cigle, bez vode i bez sanitarnog čvora. Prijeko im je potrebna kupaonica radi održavanja osobne higijene i postoperacijskog zbrinjavanja. Do sada su ocu i sinu pomagali mještani, a sada, kada je ocu potrebna veća zdravstvena njega nakon operacije, ljudi velikog srca udružili su se s jednim ciljem – sagraditi Patriku novu kuću te omogućiti njemu i ocu dostojne uvjete za život, jer sadašnja kuća nije za renoviranje.

- Sav novac prikupljen donacijama, kako za koncert, tako i uplatama novčanih priloga, bit će utrošen za materijal za gradnju kuće. Zato pozivamo sve ljude dobre volje da sudjeluju u našoj donacijskoj akciji. Kada pomažemo i dajemo osjećamo se bolje, korisnije, sretnije i ponosnije. Pozivamo vas da u što većem broju dođete na koncert, učinite nešto dobro, a pritom se i zabavite – ističe Luka Dominković, predsjednik KUU-a Napredak, glavnog organizatora koncerta.

Oni koji nisu u mogućnosti doći na koncert, a u mogućnosti su i pomoći Patriku i njegovom ocu, mogu izvršiti uplatu novčanih sredstava na žiroračun Lions kluba Mihael Donji Miholjac, IBAN: HR5524120091134002073, Slatinska banka, s naznakom "Srcem za Patrika", a za inozemne uplate Swift SBSLHR2X.
S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike