Crna kronika
PALJEVINA U SLATINI

Mladi piroman zapalio tri auta u sat vremena
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
U policijskom priopćenju nije navedeno što je točan uzrok divljanja i piromanije mladića

SLATINA
U subotu smo objavili informaciju kako je toga ranog jutra, minutu-dvije nakon tri sata, došlo do zapaljenja dvaju automobila parkiranih ispred otvorene nadstrešnice koja služi kao garaža i spremište u dvorištu obiteljske kuće Josipa Filkovića u slatinskoj Ulici grofa Janka Draškovića. U tom požaru, unatoč brzoj intervenciji slatinskih vatrogasaca, VW Polo potpuno je izgorio, a Fiat Punto, koji je bio parkiran pokraj njega, znatno je oštećen. Utvrđeno je očevidom da su automobili namjerno zapaljeni, a policija je brzo pronašla piromana, riječ je o 21-godišnjem mladiću, koji je nepunih sat vremena od prve paljevine, također u Slatini, zapalio i treći automobil. Nakon kriminalističke istrage slatinskih policajaca te potom i djelatnika Općinskog državnog odvjetništva Virovitica mladiću je prema odluci suca istrage određen mjesec dana istražnog zatvora.
U razgovoru s obitelji Filković, koja je obavijestila vatrogasce i policiju o nemilom događaju, doznali smo da su komadići zapaljenih guma počeli letjeti, pa je obitelj bila u strahu da će se i kuća zapaliti. Filkovići su pretpostavili da je požar podmetnut, sumnjajući na osobu koja je već u nekoliko navrata otvoreno prijetila da će im svu imovinu uništiti. Sve su to ispričali slatinskoj policiji, koja je u jutarnjim satima obavila očevid.
Očevid, a poslije i kriminalističko istraživanje, potvrdilo je njihove sumnje. Prema riječima glasnogovornika PU virovitičko-podravske Josipa Štajdohara, u subotu oko 23 sata službenici Policijske postaje Slatina dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, prijetnje, napada na službenu osobu i oštećenja tuđe stvari.
Mladića se sumnjiči da je te noći, oko 3 sata, u Slatini došao na adresu 55-godišnjaka, gdje je zapaljivom tekućinom polio i zapalio VW Polo, koji je potpuno izgorio, i Fiat Punto, kojem je nagorio stražnji kraj. To, međutim, nije bio kraj njegove opasne avanture, nego je, nakon što je zapalio Filkovićeve automobile, otišao pred kuću 49-godišnjaka, gdje je zapalio Opel Corsu. Vlasnik automobila, srećom, na vrijeme je zamijetio podmetnuti požar pa ga je uspio ugasiti protupožarnim aparatom. Požare na prva dva automobila ugasili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slatine, a ukupna šteta procijenjena je na 15.000 kuna.
U policijskom priopćenju nije navedeno što je točan uzrok divljanja i piromanije 21-godišnjaka. U svakom slučaju, cilj je istražitelja policije i Državnog odvjetništva da doznaju točan motiv koji je doveo do suludog čina, u kojem, pukom srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Milan Bugarić

PRIJETIO I DIVLJAO U POLICIJSKOJ POSTAJI
Policajci su brzom intervencijom uhitili 21-godišnjaka, koji se nije mirio s uhićenjem pa je u Policijskoj postaji Slatina dodatno počinio i kaznena djela prijetnje, napad na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari. Nakon što je dovršeno kriminalističko istraživanje, mladić je uz posebno izvješće predan pritvorskom nadzorniku PU virovitičko-podravske, a u nedjelju u 11 sati doveden je u ODO Virovitica, gdje je ispitan. U 17 sati sproveden je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru, koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike