Osijek
PROJEKT ZAŽELI U VLADISLAVCIMA I VUKI

Tubanjski: Zaposlili smo novih 30 žena da skrbe o starijima i nemoćnima
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
Kako je i najavljeno prije mjesec-dva, nastavljen je projekt Zaželi kroz koji se zapošljavaju žene, slabije zapošljive kategorije društva, a ujedno se skrbi o starijim građanima.


Tako je, kaže načelnik Općine Antunovac i predsjednik LAG-a Vuka – Dunav Davor Tubanjski, upravo 30 žena s područja općine Antunovac i Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav potpisalo ugovore o radu, pa su od kolovoza one počele raditi na poslovima pružanja pomoći i skrbi za starije i nemoćne tijekom sljedećih 12 mjeseci, a sve u okviru projekta „Snaga žena – skrbim za druge, brinem za sebe II“.


- Nositelj projekta je LAG Vuka - Dunav, a partneri na projektu su Općina Antunovac, Općina Vladislavci, Općina Vuka i Općina Ernestinovo. Ugovor o radu potpisalo je i 15 žena iz općine Vladislavci te 15 žena iz općine Vuka, a ovim projektom zaposleno je ukupno 60 žena koje će skrbiti o čak 360 korisnika – kaže Tubanjski, dodajući da su zadovoljni što je Vlada RH prepoznala važnost ovakvog projekta za ove sredine i odobrila dodatna sredstava za provedbu.


Dodatna korist ovog projekta je što se žene osposobljavaju za zanimanje gerontodomaćice, što im u perspektivi omogućava zapošljavanje. “U prošlom ciklusu projekta zapošljavanja žene su uspješno završile i verificirani program osposobljavanja za zanimanje gerontodomaćica, čime su stekle nova znanja koja će im zasigurno koristiti na tržištu rada i nakon okončanja ovog projekta. Za to su dobile i uvjerenja”, napominje Tubanjski.
Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas kaže kako su ovakvi projekti vrlo važni za lokalne zajednice u kojima je i nezaposlenih i starih osoba u većem broju. “Ne samo ovim projektom, nego i drugim programima koje sustavno provodimo osiguravamo skrb za sve kojima je pomoć potrebna u obavljanju određenih poslova kućanstvima na selu. Reakcije mještana su vrlo pozitivne i to nas ohrabruje da nastavimo i osmišljavamo nove aktivnosti kojima tu kategoriju građana uključujemo u društveni život zajednice”, kaže načelnik Marjan Tomas. D. Pejić
Nositelj projekta je LAG Vuka - Dunav, a partneri su Općine Antunovac, Vladislavci, Vuka i Ernestinovo
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike