Osijek
U REGIONALNOJ VINOTECI

Susreti s baranjskim vinarima
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
Veliko nevrijeme i led poharali su prošlog tjedna vinorodni kraj Baranje. Snažna tuča nanijela je čak do 70 posto štete u vinogradima. Tim povodom Regionalna vinoteka i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije kao simboličnu gestu organiziraju prezentacije vinara čiji su vinogradi nastradali. Prvi vinski susret zakazan je već ove srijede, 12. kolovoza u 18 sati u Regionalnoj vinoteci, Fakultetska bb.


Prva vinarija koja će se predstaviti ove srijede je Vinarija Kolar iz Suze. Prezentirat će se šest etiketa, a degustaciju će voditi Ljudevit Kolar, vlasnik vinarije. Za sudjelovanje na degustaciji potrebno je izvršiti rezervaciju, na e-mail - damir@all4wine.hr ili allforwine@gmail.com ili telefonom - 091/4500 205 (Damir Zrno).

Broj mjesta je ograničen, stoga predlažemo svim vinoljupcima da rezerviraju mjesto na vrijeme. Vina vinarije Kolar kao i ostalih vinarija pogođenih nevremenom moći će se kupiti nakon prezentacije u Regionalnoj vinoteci po podrumskim cijenama uz prigodan popust do tjedan dana iza pojedine prezentacije. Vinarija Kalazić predstavit će svoju vinsku paletu 19. kolovoza, a Vinarija Gerštmajer iz Zmajevca 26. kolovoza. I.A.
Najčitanije iz rubrike