Sport
LIGA PRVAKA

Rakitić 14. kolovoza ide na Perišića
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
Šlager četvrtfinala nogometne Lige prvaka trebao bi biti susret Barcelona - Bayern. Oba su kluba u velikom stilu odradila uzvrtane susrete osmine finala, Kataloci su na svom Camp Nouu pobijedili Napoli sa 3:1 i 13. put zaredom ušli u četvrtzavršnicu, a Bayern je bio još uvjerljiviji i svladao Chelsea sa 4:1.

Barcelona je ponovno letjela na krilima nevjerojatnog Lea Messija, koji je izludio suparnike, a svoj klub povukao prema pobjedi. Protiv Napolija je cijeli susret odigrao i hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić te asistirao Clementu Lengletu za prvi pogodak, no nije odigrao partiju za pamćenje. Španjolski novinari redom se slažu da je bio najslabija Barcelonina karika na travnjaku. Leo Messi je Napolitancima zabio za vodstvo od 2:0, a potom je na njemu napravljen kazneni udarac, koji je Luis Suarez pretvorio u 3:0. Napoli je uspio ublažiti poraz iz jedanaesterca (Insigne), a prekršaj za penal skrivio je Rakitić.

Bayern je u osmini finala demolirao Chelsea slavivši u dvije utakmice sa 7:1 (4:1, 3:0). Još jednu fantastičnu partiju u dresu Bavaraca odigrao je Robert Lewandowski. Englezima je u uzvratu zabio dva pogotka i još upisao dvije asistencije, jednu i za Ivana Perišića koji se upisao u strijelce. Poljak ima na kontu 13 pogodaka ove sezone u Ligi prvaka, pa, ako Bayern nastavi “gaziti”, možda stigne i do rekorda Cristiana Ronalda, koji je u sezoni 2013./2014. postigao nevjerojatnih 17 pogodaka u Ligi prvaka.

- To nije moj cilj, uopće ne razmišljam o tome. Sada nas čeka dvoboj s Barcelonom i najvažnije je da igramo dobro, i naravno prođemo dalje. Tko će zabiti pogotke za Bayern, potpuno je nevažno, bitno je da pobjeđujemo. Samo znam da moramo pokazati da smo bolja momčad od Barcelone i da zaslužujemo polufinale. Barcelona je uvijek opasna i igra sjajan nogomet, no mi smo optimistični uoči četvrtfinala - poručio je sjajni Lewandowski.

Rakitićeva Barcelona i Perišićev Bayern u borbu će za polufinale Lige prvaka 14. kolovoza, a kako obje momčadi igraju sjajan nogomet, to bi doista mogla biti prava nogometna poslastica. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike