Sport
MEMORIJALNI TURNIR "VLADO LIOVIĆ"

Našički trećeligaš slavio je na 14. izdanju turnira
Objavljeno 9. kolovoza, 2020.
"Naškovci" Mihael Tomić i Petar Vidas bili najbolji igrač i vratar, a "grafičar" Gabrijel Gotovac strijelac turnira

Memorijal "Vlado Liović", koji se, pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza i ŽNS-a osječko-baranjskog te medijskog "Glasa Slavonije", 14. put održao u spomen na toga istaknutog člana nogometne obitelji i trenera brojnih amaterskih klubova, među kojima je najdublji trag ostavio u kvartetu sudionika, zaključen je pobjedom NAŠK-a.



Našički je trećeligaš zasluženo preuzeo primat od Đakovo Croatije, koji je imala u polufinalu (2:0), a zatim je slično uvjerljiv bio i protiv domaćeg četvrtoligaša Olimpije u finalnoj utakmici, koja je, praktički, bila odlučena do odmora (igralo se 2 x 40 minuta), kada su nogometaši NAŠK-a imali dva pogotka prednosti i kontrolirali igru. Nije stoga neočekivano da su Našičani u svojim redovima imali najboljeg igrača, Mihaela Tomića, i vratara, Petra Vidasa, toga dvodnevnog turnira, u kojem je Gabrijel Gotovac iz Grafičar Vodovoda, s dva pogotka, bio prvi strijelac. Oba je zabio u susretu za treće mjesto, koji je bio jednosmjeran, jer je škola Grafičara visoko porazila mladi sastav đakovačkog trećeligaša zabivši po tri pogotka u oba dijela igre. Osječanima iz Retfale, osim što su dobili pokal za treće mjesto, pripao je i onaj za fair-play momčad, a pobjednički prijelazni kapetan NAŠK-a Hrvoje Hečimović primio je iz ruku Liovićeva unuka Borne Holasa. Osim što je turnir uvršten u kalendar HNS-a, stalni je izaslanik aktualni Šukerov savjetnik Zorislav Srebrić, koji je i ove godine došao pozdraviti sudionike te odati počast svome prijatelju Vladi posjetivši mu posljednje počivalište na Centralnom groblju. Unatoč znatno složenijim epidemiološkim i drugim uvjetima to je dvodnevno natjecanje ponovno bilo uzorno organizirano, za što zasluge pripadaju organizacijskom odboru turnira na čelu s predsjednikom ŽNS-a Antom Vučemilovićem-Šimunovićem st., a uz kojeg su još bili predsjednik i tajnik Olimpije Alen Majić, odnosno Ivan Šutalo i tajnik ŽNS-a Željko Bel. Potonja dvojica činila su i natjecateljsku komisiju turnira, a u onoj za izbor najboljih pojedinaca bili su treneri klubova sudionika.


Dražen Lekšan
FINALE
OLIMPIJA*0

NAŠK*3 (2)

OSIJEK - Igralište NK Olimpija. Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 100. Sudac: Marko Reljan (Osijek). Strijelci: 0:1 Tomić (24), 0:2 Vučemilović (27), 0:3 Stojanac (55.-ag)

OLIMPIJA: Grginov, Martan, Koša, Stojanac, Bilandžija, Rajčević, Takač, Marić, Stojković, Pranjić, Mijatović. Još su igrali: Ljubičić, Relotić, Bošnjaković, Čolić, Krpata, Salamun i Pavić. Trener: Aleksandar Stojković

NAŠK: Vidas, Jošćak, Hečimović, Rukavina, Barišić, Gašparić, Mađaš, Aladana, Fury, Vučemilović, Tomić. Još su igrali: Mikičić, Lukačić, Zahatek, Janžek, Šprem, Milković i Babić. Trener: Mario Barišić
ZA 3. MJESTO
ĐAKOVO CR.*0

GRAFIČAR V.*6 (3)

OSIJEK - Igralište NK Olimpija. Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 50. Sudac: Mario Vranjic (Osijek). Strijelci: 0:1 G. Gotovac (11), 0:2 Gudelj (16.-ag), 0:3 Mirković (35.-11m), 0:4 G. Gotovac (52), 0:5 Kujundžić (78), 0:6 Primožić (80)

ĐAKOVO CROATIA: Štangl, Jakšić, Drmić, Milić, Čuić, Đelagić, Češnik, Gudelj, Bionda, Batinić, Piler. Još su igrali: Rozić, Vitman, Zetović, Gluhalić, Vrtarić i Vidaković. Trener: Tihomir Češnik

GRAFIČAR VODOVOD: Malinović, Toma, M. Gotovac, Oliš, Mikac, Novoselić, Kujundžić, Kovačević, Mirković, G. Gotovac, Mišetić. Još su igrali: Jelkić, Strmečki, Primožić, Malovčak i Đordan. Trener: Ivica Buljubašić
Srebrić, obitelj i prijatelji na Liovićevu grobu
Uoči subotnjih utakmica za konačni plasman, odnosno raspleta Memorijala, kao i u dosadašnjih 13 navrata, turnirsko izaslanstvo, u kojem je stalni član aktualni savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, s prijateljima i obitelji pokojnog Liovića upalilo je svijeće i položilo cvijeće na njegov grob na Centralnom groblju. Uz svevremenskog Zorka te suprugu Vesnu i kći Teu, tome su činu još nazočili Ivan Šutalo, Ivo Brkić, Milenko Lozušić, Ivica Grnja i Željko Bel.
Nagrade i priznanja
Prijelazni pobjednički pokal ŽNS-a kapetanu NAŠK-a Hrvoju Hečimoviću uručili su Liovićev unuk Borna Holas, kći Tea i supruga Vesna. Istodobno je Zvonko Nikšić predao pokal za prvo mjesto, a Ilija Pranjić za drugo i treće kapetanima Olimpije Mariju Mijatoviću i Grafičar Vodovoda Krešimiru Mirkoviću, koji je primio i pokal za fair-play momčad iz ruku Darija Kragujevića. Kragujević je prigodnu nagradu predao i najboljem vrataru turnira, Petru Vidasu iz NAŠK-a, a Ivan Miloloža uručio je nagrade najboljem igraču Mihaelu Tomiću (NAŠK) i strijelcu, s dva pogotka, Gabrijelu Gotovcu (Grafičar Vodovod).
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike