Novosti
NA JUGU SVE GORA SITUACIJA

U Vukovarskoj 6, u Osječkoj županiji 8 novooboljelih
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
U cijeloj je Hrvatskoj sa subote na nedjelju zabilježena 61 novozaražena osoba koronavirusom
U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, tri s područja općine Draž, a jedna s područja općine Podgorač.


U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru.


Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su mjeru samoizolacije odredili za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba.


Poštovanje samoizolacije i jučer je kontrolirala policija. Nije bilo dojava građana o kršenju te mjere, a u sedam samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim u nedjelju do 8 sati, šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19 - dvije osobe iz Vinkovaca i po jedna iz Županje, Cerne, Otoka i Svinjarevaca. Kako su nam potvrdili u župnijskom Stožeru civilne zaštite, nitko od novozaraženih iz Vinkovaca nije iz Doma za starije i nemoćne Grim, gdje je bilo 14 zaraženih i svi su smješteni na odjele vinkovačke Županijske opće bolnice. Ukupan broj oboljelih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji od početka epidemije je 507, od kojih su 324 osobe oporavljene, a pet je osoba do sada preminulo. Trenutno su u županiji 22 osobe hospitalizirane zbog bolesti COVID-19. U protekla 24 sata testirano je 105 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 6245. U samoizolaciji je 296 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 16 djelatnika (3 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).


U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata sa subote na nedjelju zabilježena 61 novozaražena osoba koronavirusom te je trenutačno 586 aktivnih slučajeva oboljelih, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite. Među aktivnim slučajevima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od kojih je na respiratoru osam. Nema preminulih. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 osoba se oporavila.


U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. Do danas su ukupno testirane 128.132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata, stoji u priopćenju Stožera.
D.PEJIĆ/M.FLEGO
129

uzoraka obrađeno je u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek
Najgore u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Treba naglasiti da je epidemija najviše "buknula" u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je registrirano 30 novih slučajeva od ukupno 346 obrađenih testova. Najviše je zaraženih u Splitu - sedam osoba i u Makarskoj pet, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite. U Solinu i u Podbablju je po četvero novooboljelih od koronavirusa, u Sinju tri osobe, po dvije u Solinu, Dugom Ratu i Zmijavcima, a u Podstrani, Kaštelima i Runovićima po jedna novooboljela osoba. Od 30 novooboljelih pozitivnih na COVID-19 ima i stranih državljana.
Možda ste propustili...