Zdravlje
LJEPOTA ZRELE GODINE

Mladolik izgled uz odgovarajuću njegu
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
Kod šminkanja najprije treba provjeriti je li koža u dobrom stanju i dovoljno hidratizirana

Odgovarajuća šminka i njega kose te prilagođen stil odijevanja mogu učiniti da i u zrelim godinama izgledate svježe i mladoliko. Dakle, poslušajte bar neki od savjeta stručnjaka, i provjerite jesu li to doista trikovi koji “uvijek pale”.

Prvo pravilo kod šminkanja je da provjerite je li vaša koža u dobrom stanju. Što vam je koža bolja to će vam manje šminke biti potrebno. Zapravo, ako kožu održavate dobro hidratiziranom možete dobiti mnogo više od svakodnevnog šminkanja, maskara i sličnih stvari. Osim ako imate tamnu kožu, ili punašne usne, preporučujemo da se držite podalje od tamnih ruževa za usne koji čine svakoga starijim. Ružičasti ruž, primjerice, mnogo je bolji. Ako niste sigurni koja boja vam odgovara, pođite u trgovinu s osobom kojoj vjerujete. Isprobajte razne boje i uz pomoć savjeta sigurno ćete otkriti koja boja najviše pristaje vašem licu.

Ostavite ekstremne boje kose tinejdžericama. Zaboravite na bjesomučno blajhanje, jer time gubite učinak različitih zlatnih tonova koji kosi daju svježinu i sjaj, a vašem licu mladolikost. Pretamno obojena kosa također izgleda neprirodno, a i više ističe godine.

Vratite sjaj kosi
Godine feniranja i “viklanja” uzele su danak ostavljajući kosu bez sjaja. Kozmetika je, srećom, iznimno napredovala, pa danas postoje razni preparati kojima možete vratiti sjaj i zdravlje vlasima. Zakažite tretman kod frizera, ili nabavite neki od seruma, silikonskih kapi ili kristala za sjaj kose.

Korektor gdje zatreba
Zašto biste se zaustavili samo na tamnim podočnjacima − stavite malo korektora na unutarnje i vanjske kutove očiju, s vanjske strane nosnica, kao i na bore oko kutova usana. Cijeli će se tonus vašeg lica odjednom podići, a vaša će se okolina zapitati tko je vaš estetski kirurg.

Izaberite lakše pudere
Što ste stariji vaša je koža sve suša, pa razmotrite mogućnost prelaska na lakše pudere sa svjetlucavim i kremastim efektom. Isto se odnosi i na rumenila i bronzere.

Prirodno
podizanje kapaka
Da biste podigli kapke koji su se lagano počeli spuštati, koristite svjetlije sjenilo uz liniju trepavica, a tamnije osjenčajte luk iznad pregiba. Svijetlo će sjenilo vizualno podići kapak i otvoriti oči.

Ključ za mlađi izgled je dovođenje kože u top formu. Ako steknete dobru rutinu u održavanju kože izgledat ćete mnogo mlađe. Ne biste samo trebali čistiti i hidratizirati svoju kožu, nego i jednom tjedno koristiti piling te primijeniti antioksidanse ili proizvode koji su bogati vitaminom A.

Neosporno je da čak i najsočnije usne s vremenom gube volumen.

Zamolite prodavačicu u prodavaonici donjeg rublja da vam pomogne pri izboru grudnjaka. Grudi se mijenjaju s godinama, pa vam, vjerojatno, više ne odgovara model koji već dugo nosite. Danas postoje različiti tipovi grudnjaka koji podižu grudi, daju tijelu prirodan izgled, bez nepotrebnih nabora i usijecanja u kožu. Silueta samim tim postaje izduženija, struk vitkiji, a vi ćete izgledati bar pet godina mlađi.

Prave traperice
Obrazi nisu jedina mjesta na tijelu koja tijekom godina podliježu sili gravitacije − ista se stvar događa i s vašom stražnjicom. Zato obvezno obratite pozornost na sastav traperica koje kupujete. U njima mora biti bar dva posto likre, a poželjno je i više. U suprotnom, jeans će se razvući, pa neće davati nikakvu podršku vašoj stražnjici. Ne trudite se toliko da sve na vama bude savršeno stilski upakirano. Ubacite neki neočekivan detalj − razbarušena frizura ili neobvezna kožna jakna mogu biti zanimljiv dodatak elegantnoj haljini. To će dati nevjerojatnu mladenačku energiju vašem stilu.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike