Sport
“KAUBOJI” NAJESEN U OSIJEKU

Sve je dogovoreno, ali nije potpisano jer su u Gradu oprezni
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.
Protiv Mađarske bi se igralo u dvorani Gradski vrt, koja će za tu utakmicu imati manji kapacitet?

Sada je u službeno potvrđeno. Hrvatska rukometna reprezentacija trebala bi 7. studenoga ugostiti Mađarsku u dvorani Gradski vrt u sklopu EHF Euro Cupa. Radi se o natjecanju u kojem će igrati domaćini predstojećeg Europskog prvenstva 2022. godine te aktualni prvak i viceprvak Europe.

Sljedeće Europsko prvenstvo zajednički će organizirati Mađarska i Slovačka, a Španjolska kao prvak Europe i Hrvatska kao viceprvak stekle su izravno pravo sudjelovanja na tom natjecanju. Sve te četiri reprezentacije stoga imaju siguran izravni plasman na sljedeću europsku smotru, pa im EHF EURO Cup služi kao dobra provjera forme, ali i za uigravanje, odnosno za popunu termina kad ostale zemlje budu igrale kvalifikacije. Hrvatska će započeti natjecanje u gostima protiv Slovačke, i to 4. studenoga u Bratislavi. Igrat će se u dvorani Ondej Nepala, koja može primiti 10.500 gledatelja. Mađarsku bi Hrvatska u Gradskom vrtu trebala ugostiti tri dana poslije. Naglašavamo još uvijek trebala, jer nepoznato je kakva će biti epidemiološka situacija najesen. Uz to, još službeno nije potpisan ugovor između HRS-a i Grada Osijeka. Načelno je dogovoreno domaćinstvo, ali još prava i obveze nisu definirani. Upravo iz Grada su bili oprezni upuštati se u organizaciju ove utakmice zbog nejasne epidemiološke situacije. Uostalom, susret rukometašica Hrvatske i Francuske, u sklopu kvalifikacija za EP ove godine, trebao se odigrati u ožujku u Gradskom vrtu. Susret neće biti ni odigran, nego je EHF priznao zatečeno stanje u kvalifikacijama prema kojem su Hrvatska i Francuska, kao dvije prvoplasirane ekipe u skupini, stekle pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu ove godine. EHF stoga za jesen razmatra četiri mogućnosti, a sve ovisi o tome kakva će biti situacija s virusom COVID-19. Prva je ona najgora, da se kvalifikacije za EP, kao i susreti EHF Europ Cupa uopće ne odigraju. Druga je odigravanje susreta u normalnim uvjetima i u zakazanim terminima. Treća je odigravanje susreta pred praznom dvoranom i četvrta u dvorani sa smanjenim kapacitetom.
Čini se kako je EHF o tome unaprijed razmišljao pa je tako kao uvjet svim domaćinima postavio dvoranu s minimalnim kapacitetom od 2000 mjesta kako bi dopustio ulazak od 500 do 700 gledatelja. Slično bi se moglo dogoditi u Gradskom vrtu, čiji je kapacitet nešto veći od 3500 mjesta, pa bi približno 1200 gledatelja moglo svjedočiti susretu s Mađarskom. Inače, kada god su gostovali "kauboji" u Osijeku, tribine dvorane bile su pune do posljednjeg mjesta. Posljednji put hrvatski rukometaši su odigrali susret u Osijeku na startu kvalifikacija za EURO 2020 kada su, u sjajnoj atmosferi, svladali Švicarsku s 31:28.

Krešimir Lacković
ODLIČNA PRILIKA ZA UIGRAVANJE
EHF EURO Cup je natjecanje u kojem će sudjelovati hrvatska muška rukometna reprezentacija zajedno s Mađarskom, Slovačkom i Španjolskom. Hrvatska starta 4. studenoga protiv Slovačke u Bratislavi. Inače, posljednji susret Slovačke i Hrvatske odigran je također u Bratislavi 2013. godine, u kvalifikacijama za EURO i završio je uvjerljivom pobjedom naše reprezentacije (32:21). Prema rasporedu, tri dana poslije Hrvatska je domaćin Mađarskoj u Osijeku, a točna satnica utakmice bit će određena naknadno. S Mađarima smo posljednji put igrali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2019. godine i pobijedili 31:28.
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike