Kultura
DLJI: “MARTA I SEDAM STRAHOVA”

O mentalnom zdravlju mladih i odrastanju
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.
U sklopu programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara, u nedjelju, 9. kolovoza, u Lazaretima će gostovati predstava o mentalnom zdravlju mladih "Marta i sedam strahova" prema tekstu Ivane Vuković i u režiji Natalije Manojlović. "Marta i sedam strahova" govori o odrastanju prosječne suvremene 20-godišnjakinje u formi suvremene bajke, namijenjene, kako kaže podnaslov, "onima koji će odrasti, odrastaju ili su odrasli", stoji u najavi. Marta je brižno njegovala svoje crne misli, valjala se u svojim strahovima i bez borbe dopuštala vlastitim babarogama da joj remete ritam disanja. Marta je smatrala da se samo ona tako osjeća, a prisvojila je čak i tjeskobu, uzela ju je samo za sebe, ne ostavivši drugima ni najmanji komadićak. Marta je i tužna i sretna, i osjetljiva i raspoložena, i panična i uzbuđena, i sjetna i vesela, i poletna i zakočena...

Andreja Jandrić i Matija Čigir igraju Martu i Svjetioničara, a kao personificirani se strahovi na videoprojekcijama pojavljuju Jerko Marčić, Sreten Mokrović, Adrian Pezdirc, Alma Prica, Anđela Ramljak, Damir Šaban i Petar Vrbanić Đula. Ostatak autorske ekipe čine kostimografkinja Ana Fucijaš, autor videoprojekcija Miro Manojlović, oblikovatelji svjetla Alen Marin i Anton Modrušan, snimatelj videomaterijala Aron Kovačić te snimatelji tona Branko Puceković i Filip Kovačić.

Predstava je nastala u produkciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe, a u okviru projekta "Kufer x BoliMe - Pričamo o Marti i sedam strahova", koji, uz potporu programa Razvoj publike Ministarstva kulture, obuhvaća preventivnu kampanju s ciljem promocije mentalnog zdravlja mladih. T.K.
Možda ste propustili...

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike