Osijek
PRI KRAJU SU PRIPREME ZA 21. PANNONIAN

Skate park dobio je nove elemente
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.
Opsežni radovi u skate parku na lijevoj obali Drave, koji je prilično nastradao u požaru koncem prošle godine, bliže se kraju, kako je dokumentirao naš fotoreporter Željko Šepić te će sve biti spremno za 21. Pannonian Challenge koji je na rasporedu od 12. do 16. kolovoza.

Kako se pohvalila ekipa Pannoniana, jedan on najboljih skate parkova u Europi dobio je novi izgled, zahvaljujući neumornoj osječkoj ekipi koja se pobrinula da vozači BMX-a, skatea, rola, pa čak i romobila, dobiju poligon na kojemu će moći vježbati, a naposljetku na velikoj sceni i demonstrirati svoje najzahtjevnije trikove - otkriva vođa te ekipe i predsjednik udruge Pannonian Zdenko Liška – Lile.

- S opsežnim radovima počeli smo početkom srpnja, kada nas je bilo četvorica, dok je u završnoj fazi, uz vrijedne volonterOSe koji su uskočili sa spremanjem, čišćenjem i bojenjem skate parka, sudjelovalo nas osmero – otkriva Lile, napominjući kako će nakon natjecanja novi izgled skate parka na lijevoj obali Drave vozačima služiti za trening cijele naredne sezone.

– Kompletno smo obnovili dio koji je stradao u požaru krajem prošle godine, a novi element pokraj njega smo redizajnirali i napravili ga “vodljivijim”. Riječ je o nečemu što do sada nije bilo zastupljeno u našem skate parku, a odnosi se na skupinu elemenata koju sačinjava nekakav polu pool s dva različita hipa, dok veliku novost čini i element zvan Chicago, kojega čine quarter u sredini i dva strma banka sa strane, a služi za izlijetanje i posebne trikove, pogotovo vozačima koji inače više preferiraju street elemente – objašnjava Lile stručnim rječnikom. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike