Regija
RASPISAN POZIV

Pripremili devet mjera potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.
NAŠICE

Grad Našice raspisao je javni poziv za podnošenje zahtjeva za nepovratne potpore male vrijednosti poljoprivredi i ruralnom razvoju. Ukupan intenzitet potpore je 250.000 kuna, koji je donesen gradskim proračunom. Suglasnost potporama dalo je Ministarstvo poljoprivrede RH, a dio odluke donijelo je i Gradsko vijeće Našica.

Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako ukupno imaju devet mjera kojima će se poticati poljoprivrednike, a čine ih sufinanciranje troškova osiguranja, potpora za nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje, potpora za nabavu i postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče, potpora za uzgoj pčelinjih zajednica, sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja krava i junica, potpore za nabavu voćnih sadnica i loznih cjepova, sufinanciranje kontrole plodnosti tla, konzultantske usluge za projekte Programa ruralnog razvoja i potpora za mlade poduzetnike početnike u poljoprivredi.

- Zahvaljujem stručnim službama na pripremi ovog materijala, kao i svima onima koji će sudjelovati u realizaciji. Ako se predviđena sredstva potroše, rebalansom proračuna mi ćemo ih povećati. Cilj je i dalje razvoj i poticanje razvoja poljoprivrede našičkog kraja – rekao je gradonačelnik, uvjeren kako će se poljoprivrednici javiti i biti aktivni te povući sredstva planirana za potporu poljoprivrede. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana