Novosti
U ŠEST MJESECI

Izvoz pao za 6,1 posto
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.
Vrijednost hrvatskog robnog izvoza u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 51,4 milijarde kuna, što je 6,1 posto manje u odnosu prema istom lanjskom razdoblju, dok je uvoz smanjen za 11,8 posto, na 83 milijarde kuna, pokazuju prvi podaci Državnog zavoda za statistiku.


Vanjskotrgovinski deficit je u šest mjeseci iznosio 31,6 milijardi kuna, a pokrivenost uvoza izvozom 61,9 posto. U zemlje članice EU-a u prvih šest mjeseci izvezeno je roba vrijednih 36,1 milijardu kuna, tri posto manje nego u istom razdoblju lani. Izvoz u zemlje nečlanice pao je za 12,8 posto, na 15,3 milijarde kuna. Vrijednost uvezene robe u prvih šest mjeseci iz članica EU-a pala je za 13,4 posto, na 66,5 milijardi kuna. Istodobno je vrijednost uvoza iz drugih zemalja pala za 4,6 posto, na 16,5 milijardi kuna.


Izražen u eurima, hrvatski robni izvoz u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 6,8 milijardi eura, što je na godišnjoj razini pad za 7,4 posto, a uvoz je pao za 13 posto, na 11,04 milijarde eura. Vanjskotrgovinski deficit iznosio je 4,2 milijarde eura.
U zemlje EU-a u prvih šest mjeseci izvezeno je robe u vrijednosti od 4,8 milijardi eura, odnosno 4,2 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. H
11,8 %

smanjen je uvoz u prvom polugodištu
Možda ste propustili...

DAMIR ŠKARO

Potvrda presude

POSAO ZA OSJEČKE KOMUNALNE REDARE

Kazne za izborne plakate na javnim površinama

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren