Regija
MARATONCI VPŽ GLASNICI ISTINE

Istrčali šesti memorijalni maraton Čavoglave – Knin
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.

SLATINA
U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO Oluja, slatinska Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine po šesti puta organizirala je i održala memorijalni maraton Čavoglave – Knin.


Uz Glasnike istine Gorana Drakslera, Marija Kovača, počasnog člana Duška Štrpca te predsjednika udruge Pavu Tutenova, u memorijalnom maratonu sudjelovali su njihovi prijatelji Božidar Smokrović iz Čačinaca, Krunoslav Bencek iz Nize te članovi Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije Heroji ne umiru iz Gornje Gračenice Mato Pauković i Srečko Zaplatić, kao i članovi Udruge rekreativnog trčanja Nexe-team iz Našica Jasna Plemeniti, Vesna Janković i Dejan Šoufek.


Na gradskom trgu ispred spomen-obilježja u Kninu sudionike ovog memorijalnog maratonu pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 25.obljetnice VRO Oluja, a maratonce su dočekali članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR predvođeni Matom Bubašem, koji su vozili od 2. do 4. kolovoza biciklistički maraton od „Oluja od Voćina do Knina“ u duljini od 460 kilometara.


Maratonci i biciklisti odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Oluja ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u Kninu, ističući kako je  ova sportska žrtva najmanje što mogu učiniti kako se ne bi zaboravili poginuli hrvatski branitelji i slavni dani hrvatske povijesti iz Domovinskog rata.
Glasnici istine zahvaljuju Zajednici udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i predsjedniku Mati Bubašu te predsjedniku NK Dinara iz Knina Slavku Krvavici, dugogodišnjem prijatelju Glasnika istine, na pomoći u organizaciji i logistici.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike