Sport
ISKUSNI VRATAR VRATIO SE U MATIČNI KLUB

Marijan Antolović na vratima Cibalije već protiv Dugopolja
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.

Ono što su u vinkovačkom nogometnom drugoligašu iščekivali još od početka priprema sada je dobilo službenu potvrdu. Vratar Marijan Antolović nakon deset godina vratio se u redove Cibalije.

Nekadašnji vratar mlade hrvatske U-21 reprezentacije iz Cibalije je otišao u varšavsku Legiju. Tada su krenule njegove seobe, uglavnom na posudbama, pa je tako branio za banjalučki Borac i sarajevski Željezničar u BiH, izraelski Hapoel iz Haife te slovenski Koper, a dvije sezone proveo je i među osječkim bijelo-plavima, odakle je transferiran u sjevernoirski Glentoran, s kojim je, prije povratka u Vinkovce, osvojio nacionalni Kup. Ipak, mogućnost igranja na europskoj sceni nije bila dovoljan magnet ostanka, pa je iskusni 31-godišnji vratar odlučio vratiti se u matični klub, za koji bi već danas trebao biti registriran, pa neće biti nikakve zapreke da stane među vratnice u prvom kolu (15. kolovoza) kada Vinkovčani gostuju u Dugopolju.

Cibalia je tako desetak dana prije početka prvenstva uglavnom kompletirala redove. Prije Antolovića za Cibaliju je ovaj tjedan potpisao i Filip Jazvić, iskusni 29-godišnji krilni napadač s velikim prvoligaškim iskustvom koje je stekao u dresu Hrvatskog dragovoljca, a potom i u rumunjskim klubovima CFR Cluj, Targu Mures, Universitatea Craiova i Hermannstadt, a zanimljivo je da je bio i član Hapoela iz Haife, u isto vrijeme kad i Antolović. Još je igrao za poljske klubove Arka Gdynia i Olimpia Grudziadz te u sarajevskom Željezničaru. Također, u veznom redu konkurenciju bi trebao pojačati i Gerald Chibueze Diyoke, koji je potpisao stipendijski ugovor s Vinkovčanima. Trener Petar Tomić nada se kako bi, ako ne do početka prvenstva, onda bar nakon prva tri kola, mogli dobiti još poneko pojačanje.

- U prvom redu želja je dovesti još jednog napadača, a ne bi bilo loše ni dovesti iskusnog igrača u vezi ili u obrani. Prijelazni rok još traje, poznato je kako svi igrači još uvijek traže angažman u inozemstvu.

Nama je nakon prva tri kola stanka, pa vjerujem kako ćemo se dotada ekipirati i iskoristiti još tu prvu stanku za upoznavanje i uigravanje - rekao je trener Cibalije Tomić. K.Lacković
ZA VIKEND DVIJE POSLJEDNJE PROVJERE
Tjedan dana uoči Druge hrvatske lige nogometaši Cibalije odigrat će dvije kontrolne utakmice. U subotu u 18 sati u Vinkovcima dočekat će susjednog drugoligaša BSK iz Bijelog Brda, a u nedjelju u isto vrijeme gosti su Ivankova kod trećeligaša Bedema.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike