Sport
PRIPREME BIJELO-PLAVIH U MAĐARSKOJ

Ljubić zaintrigirao, a Kamenar “oživio”
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Protiv Budafokija priliku za dokazivanje dobile su pričuve, a udarne snage će se dokazivati u subotu protiv Puškaš akademije

Iza nogometaša Osijeka prva je test-utakmica u nikad kraćem pripremnom razdoblju za novu sezonu. Bijelo-plavi su u Felcutu odmjerili snage s novim mađarskim prvoligašem Budafokijem, a u toj je utakmici trener Ivica Kulešević želio provjeriti s kakvim unutrašnjim rezervama raspolaže.

Kamenar i Ljubić
Veći dio susreta na terenu su proveli igrači, od kojih se većina u prošloj sezoni nije mogla pohvaliti nekakvom većom minutažom. I nisu uopće odigrali loše. Osijek je dominirao, stvarao, ali opet i promašivao prilike ili ih je zaustavljao raspoloženi vratar mađarske momčadi. Završilo je bez pobjednika (1:1), ali u susretima tog tipa rezultat nije u prvom planu. Kulešević je želio vidjeti kako mu "dišu" ljudi iz drugog plana. I dobio je neke zanimljive spoznaje. Jedan od boljih na toj utakmici bio je Karlo Kamenar, koji je prošle sezone odigrao samo 132 minute u prvenstvenim susretima (posljednji put nastupio je još u listopadu prošle godine, nap. a.). Taj ofenzivni veznjak bio je čvrsto "zaleđen" na klupi, pa mu perspektive nisu baš izgledale ružičasto. Bilo je logično razmišljati kako će nakon završetka sezone tražiti izlaz iz Gradskog vrta, ali sudeći po tom nastupu protiv Budafokija, čini se, kako se odlučio boriti i dokazati kako zaslužuje bolji tretman od onog koji je imao prošle sezone. Nije Kamenar bio jedini koji je na sebe skrenuo pozornost. To je učinio i mladi veznjak Juraj Ljubić, kojeg je Kulešević u posljednji trenutak uvrstio među putnike u Mađarsku. Ljubić se upravo vratio s priprema koje je odradio s drugom momčadi, a s obzirom na kronični nedostatak centralnih veznjaka te na ozljedu Kleinheislera, trener bijelo-plavih je odlučio tu prazninu popuniti Ljubićem, koji je priliku shvatio ozbiljno. Inače, riječ je o 20-godišnjaku koji je zimus stigao u Gradski vrt iz redova zaprešićkog Intera. Nastavi li u tom tonu, Ljubić bi se mogao prometnuti u jedno od otkrića nove sezone. Naravno, vjerojatnije je kako će ga ove jeseni čekati dokazivanje u drugoj momčadi na drugoligaškim travnjacima, ali dobro je znati da Osijek ima rješenje za tu poziciju unutar svojih redova.

Ndockyt ide "k‘o avion"
Iako je protiv Budafokija dobio samo pola sata, Merveilu Ndockytu to je bilo dovoljno kako bi još jednom pokazao koliko je dobar potez bio otkup njegova ugovora od Getafea. Kongoanac je obilježio kraj prošle sezone odličnim igrama, a očito ćemo nešto slično gledati i u novoj sezoni. Bio je živa napast za obranu Budafokija, a jedino što još od njega čekamo jest prvi pogodak. Nikako da mu se posreći, ali vjerujemo kada probije led da će mu onda i taj segment krenuti. Uglavnom, Kulešević je svoje udarne snage poštedio tog susreta jer će one svoju priliku dobiti u subotu u susretu protiv Puškaš akademije. Bit će to dobar test jer i taj klub, poput Osijeka, igra u pretkolima Europske lige.

Dalibor Keler
trener zadovoljan
IGRAČI IZ DRUGOG PLANA U DOBROM IZDANJU
GODIŠNJE ULAZNICE ZA SEZONU 2020./2021.
S obzirom na to da je odluka HNS-a o igranju utakmica bez gledatelja još na snazi u NK Osijek do daljnjeg neće krenuti u distribuciju godišnjih ulaznica za sezonu 2020./21. Naravno, u klubu su spremni promptno reagirati ako se situacija promijeni nabolje, točnije ako HNS bude ocijenio kako su se stvorili uvjeti (razvoj situacije s koronavirusom) za povratak gledatelja na stadione. Isto se odnosi i na europske utakmice, za koje je UEFA već ranije donijela odluku da će se bar u početnoj fazi također igrati bez nazočnosti gledatelja.
Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike