Sport
U SPOMEN NA BRANITELJE

Orahovčani osvojili “Klobučar - Golik” u Velikom Rastovcu
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Nogometaši trećeligaša Papuka osvojili su naslov pobijedivši u dvije utakmice s ukupnih 10:0

Tradicija je nastavljena, pa je i ove godine u Velikom Rastovcu, u organizaciji NK Munja, održan Memorijalni nogometni turnir "Josip Klobučar - Vlado Golik". To je jedan od najdugovječnijih memorijalnih nturnira, pokrovitelj i 20. izdanja bila je Općina Crnac, a igrao se u spomen na bivše igrače Munje i poginule hrvatske branitelje Vladu Golika i Josipa Klobučara.

Na jubilarnom izdanju su uz domaćina Munju nastupili i orahovački trećeligaš Papuk, četvrtoligaš Slatina i županijski prvoligaš Mladost iz Čačinaca. Bilo je zanimljivih utakmica, a primat su odnijeli nogometaši Papuka.

U prvom poluzavršnom susretu čačinačka Mladost domaćina je Munju pobijedila sa 5:1, a Papuk je u polufinalu bio siguran i uvjerljiv protiv Slatine sa 3:0. Potom se igrala utakmica za treće mjesto, u kojoj je Slatina svladala Munju sa 4:0, a po dva pogotka zabili su Marin Vukomanović i Ante Knežević. Veliki finale "ohladio" je veliki pljusak, ali ni to nije omelo aktere da na sredini igrališta uz hrvatsku himnu te minutom šutnje odaju počasti herojima Vladi i Josipu te svim hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu. Utakmica za naslov vrlo je brzo riješena, Papuk se pokazao kao daleko bolja momčad od čačinačke Mladosti i to se vidjelo sa svakim potezom igrača Stjepana Mađarića, koji su na kraju slavili s visokih 7:0. Medalje i pokale najboljim momčadima i pojedincima uručili su članovi uprave Munje na čelu s predsjednikom Pavom Vidom, a izabrani su i najbolji pojedinci turnira. Najbolji strijelac s pet pogodaka bio je Miroslav Rukavina (Papuk), najboljim vratarom proglašen je David Matković (Slatina), a najbolji je igrač Memorijala Marin Čavić iz orahovačkog Papuka. Sve utakmice odsudili su Siniša i Saša Ličinić, Mario Szebenji iz Orahovice i Mario Nađ iz Donje Pištane.

- Evo, nakon 20 godina ovoga turnira moramo biti ponosni na sve što smo napravili. Vlado i Josip bili su vrhunski dečki i sportaši, naši heroji, kojima nikada neće biti dovoljno reći hvala za sve što su učinili za slobodnu Hrvatsku. Hvala od srca svim ekipama i sucima u ovih 20 godina, ljudima iz uprave kluba, koji svake godine ulažu ogroman trud u organizaciju, i, naravno, veliko hvala Općini Crnac, koja nam sve godine pomaže svojim pokroviteljstvom. Na kraju hvala vjernoj publici, koja uvijek dođe u velikom broju. Nadam se da se svi vidimo i iduće godine - poručio je predsjednik NK Munja Pavo Vida.

Vladimir Grgurić
Najsretniji kući otišao s biciklom
Veliki Rastovac svake godine organizira memorijalni turnir u spomen na svoje bivše igrače poginule u Domovinskom ratu, ali i razveseli navijače. Munja ni ovaj put nije zaboravila publiku, svaki je posjetitelj uz ulaznicu dobio i ručak te ušao o konkurenciju za vrijedne nagrade. A najsretniji gledatelj je, kao i prethodnih godina, odvezao kući novi bicikl.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike