Mozaik
ZBOG POGORŠANJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE U BOSNI I HERCEGOVINI

Sarajevo Film Festival ipak online
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Sarajevu uprava Sarajevo Film Festivala (SFF) objavila je u srijedu kako će se ta najveća regionalna filmska smotra ove godine ipak održati samo u online formatu i bez publike, a razlog je epidemija koronavirusa. "Odluka je donesena na temelju uputa i informacija Stožera civilne zaštite Sarajevske županije, županijske vlade i kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH", pojasnili su iz direkcije SFF-a.

Sarajevo već tjednima bilježi dvoznamenkasti, a ponekad i troznamenkasti broj novozaražnih koronavirusom na dnevnoj bazi.

Od 4. kolovoza u Sarajevskoj županiji na snazi su odluke kojima je okupljanje na otvorenim prostorima ograničeno na stotinu osoba, a u zatvorenima na pedeset. Uprava Sarajevo Film Festivala, koji se trebao održati od 14. do 21. kolovoza, ranije je najavila kako će se sve planirane projekcije održati na otvorenim prostorima, no sada su odustali i od toga, a festival u cijelosti prebacili na posebnu online platformu.

Na online platformi ondemand.sff.ba svim zainteresiranima će biti dostupni filmovi te prateći programi, poput predavanja i razgovora s autorima. SFF već više od dva i pol desetljeća predstavlja mamac za brojne posjetitelje iz zemlje i inozemstva te privlači tisuće posjetitelja, a uz projekcije brojnih filmova prati ga i niz zabava koje traju do kasno u noć. H
Najčitanije iz rubrike