Regija
VELIKI PROJEKT S POSEBNOSTIMA JEDINSTVENIM U HRVATSKOJ

Konferencijska
dvorana za 350 osoba
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
VIROVITICA

Tehnološko-inovacijski centar koji je u izgradnji, treća je znanstveno-istraživačka institucija na području županije. Centar koji je na lokaciji nedaleko od Visoke škole, jedan je od najznačajnijih županijskih projekata koji je u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 17,6 milijuna kuna, a partneri na projektu i u daljnjem radu su Prehrambeno tehnološki fakultet u Osijeku i Poljoprivredni fakultet u Osijeku.

-– Ovaj Centar omogućit će našim poljoprivrednicima i poduzetnicima suradnju sa znanstvenim institucijama, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom i Poljoprivrednim fakultetom iz Osijeka, a poljoprivrednici će dobiti pomoć djelatnika u poboljšanju poljoprivredne proizvodnje. Centar će se baviti kulturama koje su najprepoznatljivije i najrasprostranjenije na području naše županije – medom, mlijekom, ljekovitim biljem, bavit će se istraživanjem, edukacijama i svime onim što bude potrebno gospodarstvu ne samo Virovitičko-podravske županije i Slavonije, nego i cijele Hrvatske - rekao je župan Igor Andrović.

Trenutačno su pri završetku građevinski radovi, potom slijedi opremanje, a do kraja godine Tehnološko-inovacijski centar trebao bi početi s radom. Posebna zanimljivost je konferencijska dvorana koja se rasprostire preko cijele gornje etaže, a koja, osim što može biti jedna cjelina, moći će se kliznim vratima razdijeliti na pet dijelova te primiti 350 osoba.

Bit će to najbolja kongresna dvorana od Zagreba do Osijeka, kažu u Županiji. V.G.
Najčitanije iz rubrike