Svijet
POD ISTRAGOM I PREDSJEDNIK DRŽAVNOG SUDA

U BiH "rat" u vrhu pravosudnih insitucija
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Dva najviša pravosudna tijela u Bosni i Hercegovini, državni sud i tužiteljstvo, došli su u otvoreni sukob optužujući se uzajamno za kršenje zakona i opstruiranje istraga i sudskih procesa, a lokalni mediji tvrde kako je u pozadini borba različitih frakcija za presudan utjecaj na pravosuđe.


Usred "rata" priopćenjima, a koji traje od kraja srpnja, tužiteljstvo BiH potvrdilo je kako vodi istragu protiv predsjednika suda BiH Ranka Debeveca i to na temelju anonimne prijave kojom ga se tereti za navodnu korupciju.


BiH nema vrhovni sud nego sud na državnoj razini čija je zadaća procesuiranje najtežih djela organiziranog kriminala, korupcije i ratnih zločina.


Glasnogovornica tužiteljstva Adisa Karačić pojasnila je kako je su anonimnu prijavu protiv predsjednika suda BiH primili u ožujku.
Prema navodima ovoga portala predsjednika suda BiH anonimni prijavitelj tereti da je na sumnjivi način stekao vlasništvo nad automobilom marke Mercedes, koji je pribavila autokuća Lijanovići, iz Širokog Brijega, da je nezakonito zapošljavao sudske službenike, kao i da ima nekretninu u Španjolskoj i državljanstvo te zemlje. Tužiteljstvo BiH za sada provodi izvide, a nakon toga odlučit će hoće li i formalno otvoriti istragu.H
Možda ste propustili...

SRBIJANSKI MINISTAR OBRANE

Vulin opet sanja “veliku Srbiju”

MAĐARSKI PREMIJER

Orban podržao Trumpa

PRIVOĐENJA I RASTJERIVANJA TISUĆA LJUDI VODENIM TOPOVIMA

Tisuće prosvjeduju u Bjelorusiji zbog inauguracije Lukašenka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LOŠE VIJESTI ZA PREDSJEDNIKA SAD-A PRIJE PREDIZBORNE DEBATE

Trump u dvije godine platio samo 750 dolara poreza na dobit, a zaradio je milijune

2

CHRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING

BiH je nemoguća za upravljanje

3

U SUKOBU POGINULO NAJMANJE 16 OSOBA

Armenija i Azerbajdžan u totalnom ratu