TvObzor
DOMA TV: NOVA SERIJA "TIMELESS"

Goran Višnjić kao putnik kroz vrijeme s važnom misijom
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.

Doma TV od petka, 7. kolovoza, donosi uzbudljivu dramsku seriju “Timeless”, koja prati skupinu neočekivanih junaka gurnutih u pustolovinu života. U potjeri za tajanstvenom skupinom zločinaca kroz vrijeme i nailazeći na neke od ključnih povijesnih trenutaka, skupina pokušava osujetiti mračnu urotu koja je prijetnja cijelom čovječanstvu.

Od Erica Kripkea (Revolucija, Lovci na natprirodno), Shawna Ryana (Na rubu zakona) i producenata serije “Crna lista” dolazi nam ova uzbudljiva akcijska serija, u kojoj tajanstveni zločinac Flynn (Goran Višnjić) ukrade tajni vremenski stroj s namjerom da uništi Ameriku kakvu danas poznajemo mijenjajući prošlost. Jedine nade polažemo u neočekivani tim, koji čine profesorica povijest Lucy (Abigail Spencer), vojnik Wyatt (Matt Lanter) i znanstvenik Rufus (Malcolm Barrett), a imaju zadaću prototipom vremenskog stroja otputovati u prošlost u vrijeme kritičnih događaja. I dok se trude ne utjecati na prošlost, moraju ostati korak ispred opasnog bjegunca. No može li odabrani tim razotkriti tajnu koja se krije iza svega i spriječiti uništenje prije nego što bude prekasno?

Među glavnim likovima u seriji je Lucy Preston (Abigail Spencer), genijalna profesorica povijesti i antropologije na američkom Sveučilištu Stanford. Sama sebe smatra štrebericom jer je preskočila odlazak na maturalnu večeru zato što je radije otišla na debatno natjecanje te uopće ne žali zbog te odluke. U seriji se suočava sa zahtjevom da putuje kroz povijest kako bi osujetila plan muškarca koji želi promijeniti tijek povijesti. Zatim je tu i Garcia Flynn (Goran Višnjić), opisan kao opasan muškarac. Vođen zapisima u dnevniku koji je u budućnosti napisala Lucy Preston, Flynn pokušava zaustaviti organizaciju Rittenhouse tako da promijeni ključne događaje u povijesti, koji su Rittenhousu omogućili da dođu na vlast. Wyatt Logan (Matt Lanter) vojnik je Delta Forcea koji je poslan s Lucy Preston i Rufusom Carlinom u misiju da zaustavi Garciju Flynna, kojem je namjera promijeniti tijek povijesti. Dok su zajedno na zadatku, osjećaji Wyatta prema Lucy sve su snažniji i on u više navrata pokaže koliko mu je do nje stalo. Rufus Carlin (Malcolm Barrett) nakon djetinjstva provedenog u skromnim okolnostima postaje briljantan inženjer i programer koji je poslan s Lucy Preston i Wyattom Loganom u misiju sprječavanja Garcije Flynna da promijeni tijek povijesti. Pomogao je u izgradnji vremenskog stroja i povjerena mu je zadaća upravljanja strojem. No jedna njegova karakteristika u prošlosti u koju odlazi donese mu brojne nevolje.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike