Sport
ZVONIMIR FILIPOVIĆ

Sudac Bruno Marić mu spašavao život, a sad se bori za dres Hajduka
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
Zvonimir Filipović bio je stanovnik osječkog Gradskogt vrta, igrao je i za Cibaliju, a sad se pokušava nametnuti u Hajduku. Stigao je na Poljud na probu kroz koju će pokušati izboriti svoje mjesto u drugoj momčadi Hajduka. Taj 23-godišnji nogometaš prošlu je sezonu bio igrač petrinjske Mladosti, a Splićani su ga zapazili na utakmici Kupa Hrvatske, u kojem su, između ostalih, igrali i s Mladost. Protekle sezone bio je najbolji strijelac svoje momčadi u Trećoj HNL, a sad je pred njim golem izazov.


- Da. Filipović je otišao u Split, a sve se nekako odigralo na brzinu. Iz Hajduka su nam poslali zamolbu da dođe na probu i naravno da je otišao. On nam je daleko najbolji igrač. Polivalentan je, može igrati na više pozicija. Jedan je od najboljih igrača koji je igrao poslije rata u Petrinji. Volio bih da uspije u Hajduku, to bi za nas kao klub bila velika stvar - kazao je tajnik "mladostaša" iz Petrinje Nikola Bartulić.
Filipović je u središte hrvatske nogometne javnosti došao u studenom 2017. godine, kada mu je sudac Bruno Marić na travnjaku spašavao život. Cibalia je igrala protiv Istre 1961 te je nakon jednog duela Filipović ostao ležati na travnjaku. Marić je brzo reagirao i pružio mu prvu pomoć, okrenuo ga je na bok i izvadio mu jezik te mu tako spasio život. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike