Sport
PROMJENE U ŽNK OSIJEK

Vuka zamijenio Rudeža na klupi, a Baban se oprašta
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.

Desetak dana nakon teškog poraza u Vranjicu od Splita (1:7) novi, praktički, gubitak titule prvaka Hrvatske u taboru nogometašica Osijeka donio je promjene. Nakon što je u nedjelju popravio taj dojam, svladavši zagrebački Agram s rezultatom 16:0, trener osječkih "zečica" Tihomir Rudež razišao se s klubom s Mačkamame i krenut će svojim putem.


Taj njegov put trenutačno je u školi NK Osijek, iz kojeg su Rudežu u ispomoć stigli, nakon zaključenja karantene zbog epidemijske krize i obnavljanja aktivnosti, Tomislav Priegl i Vlado Bilić, koji je radio s vratarkama. Te su sve kadrovske relacije bile nakon dogovorene, ali još ne i formalno provedene fuzije osječkog ženskog i muškog nogometnog prvoligaša, koja je sada na čekanju, ponajprije jer je u Gradskom vrtu promijenjen čelni čovjek kluba, a novi, iz Mađarske, nije u tome kontekstu nastavio započeto, vjerojatno hvatajući konce na novoj dužnosti. Na čekanju je stoga i predsjednik ŽNK Osijek Bojan Bodražić, koji mora odlučiti komu povjeriti seniorke nakon završetka natjecateljskog ciklusa, imenujući vršiteljem te dužnosti dosadašnjeg pomoćnog trenera Marijana Vuku. On je jučer vodio ekipu u zagrebačkom Maksimiru u prvenstvenom susretu s Dinamom u petom kolu doigravanja, a bit će na klupi i u nedjeljnom, posljednjem ovosezonskom, susretu za bodove te u završnici Kupa Hrvatske. Njegov je termin za sada nepoznat, a bit će, vjerojatno, na jednom mjestu, gdje će se odigrati preostali polufinalni susreti i onaj za pokal namijenjen pobjedniku, koji također stanuje u splitskom Parku mladeži.

U sjeni promjene šefa struke u najuspješnijem državnom ženskom klubu protekla je najava oproštaja dugogodišnje kapetanice Violete Baban od aktivnog igranja nogometa, kojem je neposredno posvećena od 1998. godine, kada je prvi put zakoračila u svlačionicu i na igralište Mačkamama. Objedinivši četiri klupske generacije, ta je samozatajna i pouzdana 36-godišnja igračica sredine terena sve to vrijeme bila vjerna bijelo-plavoj boji Osijeka, a suigračice će u nedjelju posljednji put izvesti na travnjak igrališta Mačkamama u derbi-susretu sa Splitom, kada će "zečice" pokušati nadoknaditi šest pogodaka minusa iz prethodna tri ovosezonska sučeljavanja s aktualnim prvakinjama Hrvatske. D.Lekšan
Marijan Vuka vodio je jučer Osječanke na prvenstveni susret s Dinamom u Zagrebu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike