Sport
RUKOMETAŠI OSIJEKA ODRAĐUJU PRIPREME

Trojica u susjedstvo, igrački kadar zasad je najbolji dio kluba
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
Rukometaši Osijeka počeli su pripreme, no velik posao očekuje klupsko vodstvo. U iduća dva tjedna u planu je održavanje Skupštine kluba na kojoj će biti izabran Izvršni odbor. U njega bi trebao biti uključen i "povjerenik" iz Zajednice športskih udruga grada Osijeka. Naime, obavljeni su razgovori između vodstva RK Osijeka i čelnih ljudi osječkog sporta. U skladu s najavljenom politikom novog predsjednika ZŠUGO-a Neđeljka Kneževića, krovno tijelo osječkog sporta trebalo bi i konkretno pomoći klubovima koji su se našli u problemima, što je slučaj s muškim osječkim rukometnim klubom. Kako nam je objasnio predsjednik RK Osijek Vlado Babić, situacija je bolja od trenutka kada su on i gospodin Slavko Nedić, inače dopredsjednik u ostavci, preuzeli klub. Vraćeni su dugovi, međutim, trenutačna je situacija takva da je pitanje može li klub iznijeti sezonu do kraja. Naravno, rad kluba najviše se gleda kroz prizmu seniorske momčadi. Što se tiče toga klupskog segmenta ovoga ljeta RK Osijek napustili su Domagoj Nedić, Matej Radović i David Čičak. Zov Europe privukao ih je u Vinkovce, konkretno u Spačvu, koja će premijerno zaigrati na europskoj sceni. No, još uvijek je neizvjesno kada će početi prvenstvo u Prvoj HRL "sjever" u kojoj participiraju Osječani. Zasad je samo pretpostavka kako bi prvenstvo trebalo početi krajem rujna. No, unatoč tome, trener Dag Kovačević momčad je okupio već prije nekih desetak dana. Kod igrača je bila golema želja za ponovnim treninzima. Naime, Rukometaši Osijeka posljednju utakmicu odigrali su 11. ožujka, kada su u Zrinjevcu u osmini finala Kupa ugostili Umag. Bila je to posljednja službena utakmica nekog osječkog kluba prije lockouta. Unatoč tome što mu je momčad oslabljena trojicom standardnih prvotimaca trener Kovačević zadovoljan je stanjem u momčadi.

- Imamo na raspolaganju više od 20 igrača, priključili smo i četvoricu igrača iz Valpova, a izuzev još dvojice-trojice koji su priključeni iz 2002. godišta, svi ostali imaju već iskustva igranja u trenutačnom rangu natjecanja. Procjenjujem kako bi i sadašnji kadar bio dovoljan za sredinu tablice - rekao je trener RK Osijek Dag Kovačević, kojem asistira trener druge momčadi Renato Kuzmić.

Inače, RK Osijek u predstojećoj sezoni, osim u Prvoj HRL "sjever", imat će i momčad u Drugoj hrvatskoj ligi, pa svi kandidati za obje momčadi zajedno treniraju. Zasad na Srednjoškolskom igralištu i na Iktusu, a već sljedeći tjedan ući će u dvoranu. Već za 12. kolovoza zakazana je utakmica protiv Spačva-Vinkovaca, a dva dana kasnije igrat će protiv Požege. K.Lacković
Sljedeći tjedan rukometaši Osijeka odigrat će prvi pripremni susret protiv Spačva-Vinkovaca
Najčitanije iz rubrike