Regija
DESETU GODINU ZAREDOM

Vinkovčani odlaze na Maraton lađa u Metković
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
VINKOVCI

Pripreme su završene i vinkovački lađari desetu godinu zaredom odlaze na Maraton lađa u Metković, koji se održava ovoga vikenda, a na ovogodišnjem će im se pridružiti i četvorica veslača iz Dubrovnika.

- Dosadašnjih godina vodili smo se krilaticom ‘‘važno je sudjelovati‘‘, no ove godine imamo i neke druge ambicije. Pripreme su dosta naporne, no kad znaš što te očekuje u Metkoviću, onda ništa nije teško. Vjerujem u našu ekipu. Maraton lađa ujedno nam je i priprema za sljedeći, kada ćemo pokušati osvojiti Zlatni štit kneza Domagoja - rekao je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge lađara Vinkovci.

Vinkovački lađari pripreme za ovu utrku odradili su na Bosutu, a dubrovački su se pripremali na moru, a u Maratonu lađa spojit će Dubrovačku i Vukovarsko-srijemsku županiju. Zahtjevnu stazu na valovitoj Neretvi izveslat će Vinkovčani Bruno Sertić – kormiral, Marko Kovačević, Filip Marić, Jan Rakijaš, Domagoj Šego, Dominik Mamić, Nikola Jerkić, Frano Pulig te Dubrovčani Paol Vlačić, Ivan Crnčević, Mario Svalina i Matija Marinković.

Vinkovčani u Metković putuju u četvrtak ujutro, a glavna utrka, u kojoj sudjeluje 37 posada, u subotu je, 8. kolovoza, i koju će gledatelji HTV-a vidjet u izravnom prijenosu od 17 sati. Natjecanje Vinkovačkih lađara na Maratonu lađa prate brojni sponzori, među kojima su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Udruga “Bubamara”. Vinkovački lađari zahvalni su svima na potpori, a posebno ih raduje što svojim sudjelovanjem na Maratonu lađa u dolini Neretve promoviraju i svoj grad Vinkovce.

S obzirom na to da se ove godine Maraton lađa održava u uvjetima koje nameće koronavirus, na startu i cilju lađa neće biti gledatelja. M.K.
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana