Regija
POČELI RADOVI

Za obnavljanje općinske zgrade u Donjoj Motičini dobili su 165 tisuća kuna
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
DONJA MOTIČINA

U Donjoj Motičini počelo je uređenje općinske zgrade. Kako je naveo načelnik Željko Kovačević, općinska zgrada je u suvlasništvu, nisu se mogla prijaviti za energetsku obnovu, no, prijavljivali su se na druga ministarstva kako bi obnovili zgradu.

- Prošli smo na natječaju Ministarstva graditeljstva. Za obnovu je odobreno 165.000 kuna. S obzirom na to da je Općina vlasnik pola objekta, taj dio sufinancira Ministarstvo. Čim završimo krovište idemo u izmjenu stolarije, a sljedeće godine imamo u planu napraviti fasadu. Nadam se da će u dogovoru sa suvlasnicima urediti i donji dio zgrade – rekao je Kovačević.

Nastavljaju se i radovi vodoopskrbe u naselju Gornja Motičina, za koju je Općina dobila 2,3 milijuna kuna. Ukupna investicija je oko tri milijuna kuna.

- U prošloj smo godini realizirali dio u vrijednosti 300 tisuća kuna te je ostao još jedan dio radova kako bi voda i u tom naselju potekla. U dogovoru smo i s direktorom Hrvatskih voda, vjerujem da će se uskoro ostvariti da se pusti taj vodovod te da u sva tri naselja općine Donja Motičina imamo vodoopskrbu završenu – rekao je Kovačević.

Uslijedit će i nastavak uređenja kanalizacije u vrijednosti, za ovu godinu, 1,2 milijuna kuna te aglomeracija naselja Seona i Donja Motičina u vrijednosti 32 milijuna kuna. M.Ku.
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup
Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana