Mozaik
TUGA GLAZBENIKA I STRUKE ZBOG SMRTI RAJKA DUJMIĆA

Svojim je pjesmama bio dio
naših života i one će živjeti
zauvijek u mnogim srcima
Objavljeno 5. kolovoza, 2020.
Jedan od najvećih glazbenika i skladatelja u povijesti naših prostora, Rajko Dujmić, podlegao je ozljedama zadobivenima u teškoj prometnoj nesreći, što je potreslo našu glazbenu scenu, koja se porukama na društvenim mrežama oprašta od dragog suradnika i prijatelja. "Hvala, dragi Rajko, na svim nezaboravnim trenucima, na svakom osmijehu i suzi koje si izmamio na naša lica, na svakoj napisanoj riječi i ispisanoj noti, na svakoj pjesmi koja se duboko urezala u našu prošlost, postala dio naše sadašnjosti, a bez koje je neizostavna i naša budućnost", emotivno pišu iz Croatia Recordsa. "Naše su misli, suosjećanje i potpora s njegovom obitelji, a njegova glazba živi zauvijek u srcima mnogih ljudi", poručili su iz Hrvatskog društva skladatelja.

"Tonka, budi ista, budi takva čudna..., Hvala na svemu, zauvijek!" napisala je Mia Dimšić na Facebooku, uz objavu istoimene pjesme, a Igor Dmitrić - Muto, frontmen osječke Gužve u 16ercu, prisjetio se susreta s poznatim glazbenikom: "Davne, mislim, 1999., Croatia Records u Dubravi, upoznali smo Rajka tako što je žicao cigaru od nas običnih muzičara, smrtnika iz kantine. Na radiju zasvira ‘Milena‘, ne biste vjerovali, a on pojača zvuk na starom kaziću uz prozor, zavrne rundu ili više, okrene se prema nama i zahvali za pljugu: ‘Ovo je pjesma, pankeri, šta kažete na Milenu.. dobra ha?‘. Nakon toga je sve bilo lakše i Zagreb nam se nije činio tako velik. Tako jednostavan, a tako genijalan... Odmori se, zaslužio si."

Severina se pak prisjetila susreta s Dujmićem od prije dva tjedna i kako je oboje zamalo zaplakalo.

- On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada. Jednom me nazvao i rekao da ima pjesmu "Nedostaješ mi" za mene, ali kako želi da je otpjevam u studiju nakon koncerta u 2 sata ujutro, umorna glasa. Pjevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra. "Neee, ovo je to, ovo mi je trebalo", kaže i sjedne u 5 ujutro za klavir u studiju i odsvira solo u toj pjesmi. Dok sam ga gledala kako svira i sklada u isto vrijeme, bila sam presretna, jer je on napisao glazbu za "Moju Milenu"... Da je živio u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pjesmama bio u našim životima - napisala je na Facebooku. Od popularnog glazbenika su se na svoj način oprostili i dečki iz Leta3, objavivši na Facebooku svoju obradu njegove slavne pjesme, koju su oni prošle godine pod nazivom "Tišu" prepjevali uz sastav El Combo. T.Kvorka
“Tako jednostavan, a tako genijalan.. Odmori se, zaslužio si”, poručio je Muto iz Gužve u 16ercu
Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike