Dome slatki dome
LIFESTYLE PAMETNA KUĆA

Pametno upravljanje garažnim vratima
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
Daljinsko upravljanje vratima garaže premješteno je na valove bežične internet-mreže, bez potrebe za daljinskim upravljačima

Živite li uistinu modernim životnim stilom, tada zasigurno već uvelike koristite rješenja za pametne kuće, a kao sastavnim dijelom mnogih kuća Hörmann je pokazao kako izgledaju i pametna garažna vrata


U posljednjih desetak i više godina svjedoci smo snažne ekspanzije pametnih uređaja, takozvanih "internet stvari". Danas gotovo da i nema uređaja koji na neki način nije povezan na mrežu svih mreža te kojemu možemo pristupiti i upravljati pametnim telefonom. Već smo se upoznali s pametnim perilicama rublja, usisavačima, hladnjacima, pametnim svjetlima, utičnicama, alarmima i mnoštvom drugih pametnih rješenja. Međutim, moramo priznati da se nismo susreli s pametnim garažnim vratima. San mnogih je imati lijepa garažna vrata koja skladno prate izgled kuće te ih iz automobila otvoriti i parkirati se u nju. Za mnoge je ulaz u garažu zapravo i ulaz u kuću, stoga ovdje ne treba činiti kompromis. Sigurnost prijenosa kôda daljinskog upravljača Hörmann štiti 128-bitnom enkripcijom koja će onemogućiti da bilo tko preuzme ili kopira kôd vašeg daljinskog upravljača. Hörmann daljinski upravljači na jedinstven način komuniciraju s motorom, prenoseći svaki put novu izmjeničnu kombinaciju brojeva. Jednom odabrana i unesena kodirana kombinacija sigurno se sprema unutar matične ploče motora, a daljinski kojim je motor kodiran postaje master ključ. Klasični mali daljinski upravljači s dvije tipke na otvorenom prostoru mogu prenijeti kôd do motora na više od stotinu metara, pa možemo već pri prilasku otvoriti vrata i parkirati se bez čekanja.


Međutim, danas su novi imperativ u svijetu modernih tehnologija napredne, pametne mogućnosti i sve prednosti koje one donose. Hörmann je stoga pripremio novu seriju motora garažnih vrata koje krasi moderan dizajn i tehnološki napredne funkcionalnosti poput Bluetooth upravljanja i mogućnosti spajanja sa sustavom pametne kuće. Daljinsko upravljanje vratima garaže premješteno je na valove bežične internet-mreže, bez potrebe za klasičnim daljinskim upravljačima i s mogućnošću kontrole čak i kada niste u blizini vaše kuće.


Marin Režić
Iz ureda ili na putu
Zamislite scenu, dostavljač vam je pred kućom, a nikoga nema, vi jednostavno preko pametnog telefona otvarate garažna vrata, zamolite dostavljača da ostavi paket te zatvarate vrata. Udaljeno preko pametnog telefona, iz ureda ili negdje na putu. Uz adekvatan motor garažnih vrata, potrebno je na pametni telefon instalirati aplikaciju Hörmann BlueSecur te obaviti postavljanje. Zgodno je što osim udaljene kontrole na raspolaganju imamo i pet virtualnih ključeva koje možemo kreirati za određeno razdoblje te uz druga ograničenja. Potvrda kvalitete je i jamstvo od 8 godina.
Možda ste propustili...

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna