Sport
TENIS SE VRATIO

Donna prva pobjednica
u nastavku sezone
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
Nakon pet mjeseci stanke nastavljena je teniska sezona, a prvi meč u tom nastavku dobila je Osječanka Donna Vekić. Donna je u 1. kolu na WTA turniru u talijanskom Palermu svladala Nizozemku Arantxu Rus s lakih 6:1, 6:2 za samo 75 minuta igre.


Tek nešto više od pola sata igre trebalo je 24-godišnjoj Osječanki za osvajanje prvog seta u kojem je pet godina starija Nizozemka osvojila prvi gem, ali nakon toga više nijedan. Vekić je nanizala osam gemova, dobila prvi set i napravila break u drugoj dionici. Potom je imala četiri prilike za vodstvo 3;0, ali je promašila nekoliko laganih forhenda i nakratko vratila Nizozemku u meč. Naime, Rus je uspjela izjednačiti na 2:2 i bilo je to sve od nje. Donna je uskoro ponovno zagospodarila terenom i novim breakom za vodstvo 4:2 stvorila prednost koju više nije ispustila iz ruku te još jednim, šestim oduzetim servisom u meču stigla do uvjerljive pobjede.


Vekić je iskoristila 6 od 13 prilika za break i spasila tri od četiri break-lopte koje je imala Rus. Nizozemka je posebno bila ranjiva na svom drugom servisu, na kojem je osvojila samo tri od 15 poena.


U Palermu je i najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 15.) koja je postavljena za prvu nositeljicu, a u utorak će u 1. kolu igrati protiv Belgijke Alison Van Uytvanck, 57. tenisačice svijeta.
Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike