Sport
BIJELO-PLAVI DANAS PUTUJU U MAĐARSKU

Završila nikad kraća stanka i momčad je ponovno na okupu
Objavljeno 4. kolovoza, 2020.

Nogometaši Osijeka opet su u pogonu. Tjedan dana odmora imali su između dvije sezone, već danas će otputovati u Mađarsku, gdje će odraditi petodnevne mini pripreme.


S obzirom na tako malen razmak između dvije sezone, nije se dogodilo ništa revolucinorano u tih tjedan dana od posljednjeg nastupa u prvenstvu. Trener Ivica Kulešević okupio je jučer sve raspoložive snage, igrači su prvo odradili testiranja, unutar kojih još jedno na koronavirus.


- Kratka stanka između dvije sezone novost je svima nama i morat ćemo dobro balansirati način rada i odmora kako bismo u optimalnom stanju dočekali početak nove sezone. Problem je što se igrači koji su propustili kraj prošlog prvenstva zbog ozljeda još nisu do kraja oporavili, ali nadam se kako ćemo do starta prvenstva biti kompletni - rekao je Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.


U susret novom prvenstvu bijelo-plavi su krenuli s još nezacijeljenim ranama iz prošlog, u kojem su bili nadomak najboljem plasmanu u klupskoj povijesti, ali im je on za dlaku izmaknuo.


- Prošle sezone došli smo do granice uspjeha koju nismo uspjeli probiti, pa stoga ne mislim da je sezona bila uspješna. Bilo je dobrih stvari, ali smo ostali kratki kada je rezultat u pitanju. Nije nas to ubilo, pa vjerujem da će nas ojačati. Imamo dvije opcije. Sjećati se toga što se dogodilo u završnici sezone i naricati nad propuštenom prilikom ili sve to zaboraviti i krenuti dalje. Potencirat ću tu drugu. Ambicije su nam iste, visoke, letvica se podiže iz sezone u sezonu. Kao i uvijek, minimlani cilj je osigurati izlazak na europsku scenu, a što se tiče Europalige, već je istaknuo i naš predsjednik Ferenc Sakalj, cilj je otići što dalje - kaže Kulešević.


Početak priprema za novu sezonu stalno prate glasine o novom treneru, a Kulešević je to mirno prokomentirao:


- Uvijek će biti takvih priča jer NK Osijek je poželjan klub, na čijoj bi se klupi mnogi voljeli okušati. Ne znam što bih još mogao dodati osim da su takve odluke u rukama vlasnika kluba. Dok me NK Osijek treba, tu sam.
S obzirom na kratku stanku između dvije sezone u svlačionici nije bilo revolucionarnih promjena. Osijek je odlučio aktivirati pravo otkupa ugovora Merveila Ndockyta i Igora Silve, koji su bili na posudbi, a na daljnje aktivnosti oko pojačanja treba se još malo pričekati. Naime, tijekom boravka u Mađarskoj klupska operativa razgovarat će s vlasnicima kluba, a na tom bi se sastanku, između ostalog, trebao utvrditi budžet za ovaj prijelazni rok. Tek tada će sportski direktor Alen Petrović moći krenuti u konkrentije akcije oko angažiranja igračkih pojačanja. D. Keler
27 PUTNIKA ZA DVIJE UTAKMICE
Trener Ivica Kulešević na pripreme u Mađarsku će povesti 27 igrača. Osječani će boraviti u Felcutu, koji je dom Puškaš akademije, i trenirati u njezinu kampu, a odigrat će i dva pripremna susreta. Prvi sutra (srijeda) s novim mađarskim prvoligašem Budafokijem, a u subotu (8. kolovoza) na programu je "generalka" s Puškaš akademijom. Obje utakmice igraju se na stadionu Pancho arena u Felcutu i počinju u isto vrijeme - u 18 sati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike