Kultura
FORUM EUROPSKIH KAZALIŠTA U STUDENOME U DRESDENU

Za spas izvedbenih scenskih umjetnosti Europe
Objavljeno 4. kolovoza, 2020.
U sklopu njemačkog predsjedanja Europskom unijom u Dresdenu će se u studenome održati prvi Forum europskih kazališta, koji će okupiti više od 150 predstavnika izvedbenih umjetnosti i vlada kako bi zajedno raspravili implikacije COVID-19 na taj sektor.


Kako se ističe u priopćenju Europske kazališne konvencije (European Theatre Convention, ETC), koja je koordinator događaja, European Theatre Forum 2020 prvi će put na jednome mjestu okupiti predstavnike cjelokupnog sektora, koji je trenutno strukturno izrazito fragmentiran, te ponuditi paneuropsku platformu za strateško planiranje i razmjenu mišljenja između kazališne zajednice s jedne i kreatora kulturnih politika s druge strane.


Forum je zamišljen kao međunarodna platforma za razmjenu mišljenja i ideja, umrežavanje i kreiranje kulturnih politika. Cilj je sastanka međunarodnim umrežavanjem i političkim dijalogom te povezivanjem europskih kazališnih scena strateški učvrstiti vibrantni europski kazališni sektor, kreativno sidrište europskog kulturnog nasljeđa i jezične raznolikosti te mu pružiti veću vidljivost u izvanrednim okolnostima pandemije COVID-19.


Tijekom trodnevnog sastanka, od 11. do 13. studenoga u Dresdenu, predstavnici europskih kazališnih kuća i izvedbenih scenskih umjetnosti s ključnim će europskim zakonodavcima razgovarati o aktualnim pitanjima s fokusom na probleme i implikacije koronavirusa za europske izvedbene umjetnosti.


Program će se prenositi online, kako bi se omogućio pristup i sudjelovanje u Forumu najširoj mogućoj europskoj profesionalnoj publici. U slučaju pooštravanja epidemioloških mjera i uvođenja novih ograničenja kretanja i okupljanja zbog pandemije, događaj će se potpuno preseliti online. Cjelokupan program bit će objavljen u rujnu na mrežnim stranicama www.europeantheatreforum.eu.

Sastanak je organiziran u sklopu njemačkog predsjedanja Europskom unijom i u suradnji s njemačkim ministarstvom kulture i medija te Europskom komisijom. Hina
Možda ste propustili...

POBJEDNICA 17. NATJECANJA FERDO LIVADIĆ

Mlada Lucija Stilinović osvaja zrelošću i kompletnošću

MUZEJ OSOBNIH PRIČA: U KULTURNOM CENTRU OSIJEK OTVORENA IZLOŽBA "PRIČE ŽIDOVA"

Zajednica u nestajanju kroz fotografije, portrete i zvučnu instalaciju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

2. FESTIVAL DJEČJE KNJIGE U VINKOVCIMA

Vratiti knjigu - u dječje ruke

2

VRIJEDNA INICIJATIVA

Feričanci dobili ogranak Matice hrvatske

3

VELIKO PRIZNANJE DURMANU

Naraštajima koji dolaze ostavlja pravo blago