Novosti
KORONAVIRUS: U HRVATSKOJ ZABILJEŽEN0 36 NOVIH SLUČAJEVA

Preminule su četiri osobe, a 131 pacijent je na bolničkom liječenju
Objavljeno 2. kolovoza, 2020.

U nedjelju u Hrvatskoj je zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno je 738 oboljelih, a četiri su osobe preminule, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Među oboljelima je 131 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šest pacijenata.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do 2. kolovoza ukupno je zabilježeno 5260 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 149 preminulo, a 4373 se oporavilo. U samoizolaciji trenutačno su 2662 osobe. Do sada je ukupno testirano 121.320 osoba, od toga 984 u zadnja 24 sata.


Najviše novih slučajeva zabilježeno je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, njih 26, potvrdio je županijski Stožer civilne zaštite.


Među novooboljelima 13 osoba je iz Vinkovaca, šest iz Cerne, po dvije iz Vukovara i Županje te po jedna osoba iz Komletinaca, Otoka i Privlake. U 24 sata u toj su županiji testirane 93 osobe te je ukupno testiranih do sada na području Vukovarsko-srijemske županije 5683 osobe. Hospitaliziranih je osmero, a u samoizolaciji je 559 osoba. Od početka epidemije u toj je županiji ukupno 445 oboljelih osoba, od kojih je 228 osoba izliječeno, a tri osobe su umrle. Od ukupnog broja pozitivnih 19 je djelatnika iz sustava zdravstva, dok je u samoizolaciji iz toga sustava 29 djelatnika.
Prema izvješću Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, objavljenom u nedjelju, u Kliničkom bolničkom centru Osijek tijekom subote testirano je 266 pristiglih uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan. Riječ je o osobi s područja Ispostave Našice. U KBC-u Osijek, zaključno s prvim danom kolovoza, hospitalizirano je 28 osoba od kojih je jedna i dalje na respiratoru, dok je 13 novih kontakata stavljeno u samoizolaciju, čime se broj osoba u samoizolaciji na području županije popeo na 266. U priopćenju Stožera stoji i da je policija samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji te kod 27 provjerenih osoba nije utvrdila kršenje mjere samoizolacije. U Brodsko-posavskoj županiji potvrđene su tri novozaražene osobe, izvijestio je županijski stožer Civilne zaštite u nedjelju.


I.Alilović/Hina
Najviše novih slučajeva u nedjelju je zabilježeno u Vukovarsko-srijemskoj županiji, njih 26
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA VESELKO GABRIČEVIĆ

HSU zadovoljan Vladom i HDZ-om

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta