Crna kronika
POLICIJA UHITILA MLADIĆA

Krvava noć u Donjem Miholjcu: Nožem ga ubo u leđa više puta
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
U napadu je teško ozlijeđen 27-godišnjak, a napadača, koji je na liječenju, nadzire policija

DONJI MIHOLJAC - Policijska uprava osječko-baranjska oglasila se o pokušaju ubojstva 27-godišnjeg mladića, koji se u posljednjim minutama petka zbio u Donjem Miholjcu. Priopćeno je kako je oko 23.55 na terasi ugostiteljskog objekta, jedan, u tom trenutku nepoznati mladić, prišao s leđa 27-godišnjaku te mu nepoznatim oštrim predmetom zadao više ubodnih rana. Napadač je potom pobjegao, a ostali prisutni priskočili su 27-godišnjaku u pomoć.


O ranjavanju mladića odmah je obaviještena hitna pomoć i policija. Na mjesto pokušaja ubojstva pristigla je hitna pomoć koja je ranjenom mladiću odmah pružila prvu pomoć. S obzirom na težinu zadobivenih ozljeda 27-godišnjak je prevezen u 30 kilometara udaljene Našice, gdje je hospitaliziran u tamošnjoj Općoj županijskoj bolnici. Konstatirane su mu teške ozljede.


Usporedno s hitnom pomoći pred kafić je stigla i patrola Policijske postaje Donji Miholjac, a nakon razgovora s prisutnim osobama, vrlo brzo su došli do mogućeg identiteta napadača koji je ozlijedio 27-godišnjaka. S obzirom na to da se radilo o pokušaju ubojstva, poveći broj policajaca krenuo je u potragu za napadačem. Potraga je za nekoliko sati urodila plodom i uhićenjem, pokazalo se, 26-godišnjaka. On je, stoji u policijskom priopćenju, uhićen u subotu rano ujutro i doveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Donji Miholjac.


Iskaz policijskim istražiteljima 26-godišnjak ipak nije dao. Naime, nakon uhićenja i dovođenja u zgradu policijske postaje, uvidom u evidenciju, utvrđeno je kako je riječ o osobi koja se od ranije nalazi u liječničkom tretmanu. Odmah potom 26-godišnjak je prevezen u zdravstvenu ustanovu (u priopćenju se ne navodi koju), a ispred sobe u kojoj se nalazi 24 sata dežuraju policajci. "Kada se steknu uvjeti, nad 26-godišnjakom će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju", priopćava Policijska uprava osječko-baranjska.

Policijske statistike kazuju kako se više od 50 posto pokušaja, ali i ubojstava, posljednjih godina u Hrvatskoj počini hladnim oružjem. Riječ je uglavnom o nožu, oružju koje je svima lako dostupno. Kod zločina koji se dogode u ugostiteljskim objektima u noćnim satima uglavnom je riječ o preklopnim noževima, najčešće tzv. skakavcima. Kod ovih zločina policija u gotovo svim slučajevima otkrije počinitelja. Milan Bugarić

SLIČNO RANJAVANJE I U VINKOVCIMA
Prije nekoliko dana ranjavanje nožem zabilježeno je i u Vinkovcima. Prošle je nedjelje ispred kafića u Dugoj ulici 34-godišnjak iz Vinkovaca, nakon verbalnog sukoba, oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem, zadao dvije ubodne rane 25-godišnjaku, također iz Vinkovaca, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Ozlijeđeni 25-godišnjak odmah je prevezen u vinkovačku Opću županijsku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Odmah nakon ovog događaja, u središtu Vinkovaca, za 34-godišnjakom je raspisana potraga. Nekoliko sati kasnije 34-godišnjak je pronađen i uhićen. Nakon ispitivanja u policiji, a potom i u državnom odvjetništvu, 34-godišnjaku je određen istražni zatvor zbog pokušaja ubojstva 25-godišnjaka.
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike