Gastro
ZDRAVO I UKUSNO

Sladoled savršena ljetna slastica
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
Priznajemo, sladoled i ljeto su nerazdvojan par. Ipak, često zaboravljamo da ta omiljena slastica može sadržavati velike količine šećera i masnoća. Zdrava i niskokalorična alternativa klasičnim sladoledima je zamrznuto voće. Komadići banane, bobice grožđa ili bobičasto voće osvježit će nas i zasladiti. Za uživanje u mliječnoj kremastoj slastici potrebno je smiksati zamrznute komadiće voća s ohlađenim jogurtom. Ovog ljeta odvažite se na pripremu zdravog i ukusnog sladoleda. Potrebno je malo dobre volje, zamrzivač, štapni mikser, voće i jogurt.

Sladoled od jogurta s malinama

3 šalice malina

2/3 šalice grčkog jogurta

med (prema potrebi)


Zaleđene maline miksamo s ohlađenim jogurtom (štapnim mikserom ili u blenderu) do kremaste strukture, prema potrebi zasladimo s malo meda ili stevije. Grčki jogurt možemo zamijeniti sojinim jogurtom ili jogurtom bez laktoze.

Kremasta banana

banana

šalica voća prema želji ili žlica kakaa

med (prema potrebi)


Banana je odlična podloga za sladolede. Zrelu bananu izrežemo na kolutove i zaledimo. Zaleđene komadiće izvadimo iz zamrzivača i ostavimo 3 - 5 minuta na sobnoj temperaturi, a potom miksamo štapnim mikserom do ukusne kreme. Za različite okuse bananu kombiniramo sa šalicom zaleđenih malina, jagoda, borovnica ili kockica ananasa, a za čokoladni desert kremi od banane treba dodati žlicu kakaa. Prema potrebi zasladimo s malo meda ili stevije. J.Kn.
Zdrava i niskokalorična alternativa klasičnim sladoledima je zamrznuto voće
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike