Sport
FINALE KUPA HRVATSKE IGRA SE U SUBOTU U ŠIBENIKU

Na Šubićevcu Rijeka šesti ili pak Lokomotiva prvi put
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Na šibenskom Šubićevcu u subotu (20.30 sati) igra se finale hrvatskog nogometnog Kupa u kojem se sastaju Rijeka i Lokomotiva. Odlukom IO HNS-a i ova će se utakmica odigrati bez prisutnosti gledatalja. U četiri ovosezonska ogleda svakome je pripala po pobjeda uz dva remija. Riječani su branitelji naslova te u svom sedmom finalu love šesto slavlje. Zanimljivo, izgubili su samo prvo finale (1994.), a potom su u sljedećih pet podizali Rabuzinovo sunce (2005., 2006., 2014., 2017. i 2019.).

- Naglasio sam da smo tamo gdje smo željeli biti i zadovoljan sam u kakvom smo stanju došli do posljednje utakmice. Mogu pohvaliti igrače za rad tijekom cijele sezone i doista bih htio da nas se na posljednjoj utakmici nagradi. Ispred nas je jako dobra Lokomotiva, brza, s dobrom tranzicijom, kontinuirani u napadu. Ali mislim da smo se dobro pripremili za njih, izbacili smo najbolje ekipe na putu do finala - rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

"Lokosima" je ovo drugo finale, prvo su izgubili 2013., kada su također bili doprvaci.

- Osjećamo se ugodno, nemamo pritisak i uživamo u velikim trenucima. Bilo bi sjajno kada bismo ovu iznimno uspješnu sezonu, kao viceprvaci lige, okrunili prvim trofejem u povijesti kluba. Meni osobno bi bila posebna čast osvojiti prvi trofej u rodnom Šibeniku. Imamo snage i energije to i ostvariti - optimističan je trener Lokomotive Goran Tomić. G.R.
Možda ste propustili...

DIVLJANJE BILO VELIKO, KAZNA IPAK MALENA

Hajduk samo dvije utakmice bez svojih navijača

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku