Regija
TEHNIČKA ŠKOLA VINKOVCI

Dražen Bot među 35 top-maturanata
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
Zadovoljan je organizacijom rada u Tehničkoj školi, želja mu je bila upisati FERIT u Osijeku
VINKOVCI - Novčanim iznosom od 2500 kuna Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradit će najbolje maturante koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2019./2020. Ukupno će biti nagrađen 21 učenik koji je ostvario najbolji rezultat na obveznim predmetima državne mature te 14 učenika strukovnih škola koji su bar jedan ispit riješili 100 posto. Tako će novčanim iznosom od 2500 kuna biti nagrađeno 35 učenika, a kao jedini iz Vukovarsko-srijemske županije Dražen Bot iz Ivankova, maturant Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci. Obavijest o nagradi dobio je gotovo na svoj 19. rođendan, 27. srpnja, i ulazak među 35 najboljih maturanata prihvatio je kao rođendanski poklon.U Ivankovu, gdje živi s roditeljima, u OŠ "August Cesarec" dobio je osnovnoškolsko obrazovanje i, kako kaže, prije upisa u srednju školu nije imao nekakav poseban cilj ni želje, ali mu se vinkovačka Tehnička škola činila kao dobar izbor. U osnovnoj i u srednoj stručnoj školi u svim je razredima, treba li sumnjati, bio odličan učenik.

- I nisam se pokajao jer mi se svidjelo što Tehnička škola ima ponuditi učenicima, dobra je raspodjela obveza i slobodnog vremena. Na maturi sam prijavio matematiku A razinu, hrvatski i engleski B razinu te dva izborna predmeta, fiziku i informatiku. Fiziku, koja mi se činila najtežom, riješio sam 37 posto, matematiku 54 posto, informatiku 74, hrvatski 80 te engleski 100 posto, što je bilo i odlučujuće za plasman među najboljih 35 maturanata. Na kraju krajeva, zadovoljan sam uspjehom jer ću moći upisati dobar fakultet koji sam i želio. Lijepo je znati da si među 35 najboljih, i uz to dobiti i priznanje. Sada namjeravam upisati Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, pa onda dalje razmišljati o budućnosti – kaže Dražen Bot dodajući kako još nije razmišljao što bi nakon diplome volio raditi jer je sada najviše fokusiran na školovanje i jedva čeka jesen da počnu predavanja.

Miroslav Flego
Potpora obitelji
Nada se da će i između fakultetskih obveza imati vremena i za hobije, košarku, nogomet i ponekad tenis. No slobodno vrijeme najviše voli provoditi kod kuće ili u društvu prijatelja. Ima veliku potporu majke, kućanice, i oca, umirovljenog pirotehničara. I oni se slažu s Draženovim izborom studija jer im je najvažnija njegova sreća i budućnost kakvu si je zamislio.
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana