Regija
APEL ZA ZAŠTITU SIGURNOST DJECE

Stanarka Ohridske žalila se na prebrzu vožnju, iz Grada pozivaju vozače da uspore
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
VINKOVCI - Zabrinuta Vinkovčanka, Adrijana Jukić Aladić, kaže, više je puta molila za pomoć da se riješi problem brze vožnje automobila i motora u Ohridskoj ulici u Vinkovcima, slala je, navodi, dopis prometnoj policiji i ministarstvu, a sada se obratila našoj medijskoj kući.‘‘S obzirom na to da se u našoj ulici nalazi veliko dječje igralište koje je konstantno puno djece, a pješački prijelaz nije u neposrednoj blizini, djeca konstantno pretrčavaju cestu, i riskiraju svoj život (nesvjesno), dok velika većina tom cestom vozi i preko 100 km/h. Prije dvije godine poslali smo dopis prometnoj policiji i ministarstvu te tražili pomoć. Tek nakon dopisa ministarstvu naša je prometna policija reagirala i izašla na teren, kratko su pogledali i rekli da se ništa ne može jer je sve napravljeno po propisima. Na pozive policiji da se voze utrke i da će netko stradati nitko ne izlazi na teren ili se samo provozaju ulicom u jednom smjeru kako bi obavili dužnost. Zanima nas kakvi su to propisi da se u ulici gdje je toliko djece u naselju i na tom istom igralištu samo 50 metara od brze ceste vozi divljačkim brzinama te noćne utrke motora i bijesnih automobila. Molim vas da pomognete nama i spasite našu djecu od rizika koji ova cesta nosi", stoji u dopisu koji potpisuje Adrijana Jukić Aladić.

Prema riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Dragoslava Živkovića, upoznati su s navedenim problemom u Ohridskoj ulici.

- Budući da je Ohridska ulica nerazvrstana cesta, ona je u neposrednoj ingerenciji Grada Vinkovaca. Stranka koja ima problem u jednoj ulici šalje dopis u Grad. Kad prijava stigne, ako je opravdana molba, Grad napravi projekt za ulicu i uz suglasnost Policijske uprave ide se u realizaciju kako bi se otklonio problem - rekao je, između ostalog, Živković.

Na naš upit, Dalibor Šandrk, pročelnika Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada, odgovora da gradska uprava u suradnji s PU vukovarsko-srijemskom sustavno radi na pojačavanju sigurnosti prometa, a samim tim i na smanjenju brzine na području grada.

- Trenutno se provodi postavljanje bljeskalica na 13 mjesta koja su određena u suradnji s MUP-om RH i koje će ujedno pridonijeti sigurnosti pješaka u prometu. U proteklom razdoblju primijećen je veći broj prigovora građana zbog brzine prometa u gradu, što pokušavamo prevenirati u suradnji s prometnom policijom. Apeliramo na građane da, posebno u vrijeme izvođenja radova, na području grada prilagode brzinu vožnje uvjetima na prometnicama - rekao je Dalibor Šandrk.
M. Kokaj
Velika većina vozača, tvrdi Vinkovčanka, cestom nerijetko vozi i brže od stotinu kilometara na sat
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike