Osijek
AKTIVNOSTI UOČI NOVE ŠKOLSKE GODINE

Upisi djece u prvi razred osnovne škole
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Upisi u prvi razred u OŠ Frana Krste Frankopana održat će se 26. i 27. kolovoza (srijeda i četvrtak) od 8 do 12 sati te od 16 do 19 sati.

Iz škole ističu kako prilikom upisa roditelj ili staratelj nije dužan donositi rodni list i domovnicu djeteta, već osobnu iskaznicu ili drugu javnu ispravu kojom se može utvrditi identitet i mjesto prebivališta/boravišta. Roditeljski sastanak za roditelje budućih prvašića održat će se 31. kolovoza s početkom u 18 sati. Podsjetimo, ovogodišnji upisi prvašića provode se u nikad drukčijim okolnostima, a u mnogim osječkim školama već su provedeni, dok će u nekim drugima biti provedeni tek krajem kolovoza. Razlog tome su dugotrajni liječnički pregledi koji se zbog posebnih epidemioloških uvjeta održavaju od sredine svibnja i popuštanja strogih mjera pa sve do kraja kolovoza. Zbog toga neke škole još uvijek nemaju konačne podatke o broju upisane djece, zahtjevima za odgodu, ali i zahtjevima za prijevremeni upis, a posljedično ne mogu provesti aktivnosti vezane za upis u prvi razred.

One škole koje znaju koliko učenika očekuju u rujnu već pripremaju poseban program za buduće prvašiće, poput OŠ Vladimira Becića u kojoj planiraju održati kratak prigodni program za svoje prvašiće 4. rujna 2020. u 17 sati.
E. Nenadić
Možda ste propustili...

UNAPRJEĐIVANJE ŽELJEZNIČKOG PROMETA

Vlak studentima plaćat će Županija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDNA PRODAVAONICA U POTHODNIKU STAVLJA KLJUČ U BRAVU

Nakon 28 godina zatvara se “Škrinjica”

2

MARIN ČOLIĆ, DOBRI DUH DONJEG GRADA

Nisam Zdravko, al’ sam ipak Čolić. Ljudi me vole

3

KAMPUS NA METI VANDALA

Osvanuli grafiti na budućoj knjižnici