Kultura
MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA OSIGURALO SREDSTVA

Poduzetnicima u kulturnim i kreativnim industrijama 8.497.150 kuna
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
Ministarstvo kulture i medija poduzetnicima u kulturnim i kreativnim industrijama osiguralo za 139 programa sredstva u ukupnom iznosu od 8.497.150 kn na temelju provedenog Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu. Na Javni poziv koji je bio usmjeren za poticanje aktivnosti i prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno-umjetničkih sadržaja gospodarskih subjekata u okolnostima epidemije COVID-19 pristigle su ukupno 343 prijave.


Povećanjem od pola milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnji ukupni iznos dodijeljenih sredstava Ministarstvo je odgovorilo na povećan broj prijava i ukupno tražena sredstva te nastojalo u novonastalim okolnostima omogućiti poduzetnicima u kulturi daljnju proizvodnju i distribuciju, a publici povećati dostupnost i pristup kulturno-umjetničkim sadržajima.
Također, Ministarstvo je kroz ovogodišnju dodjelu nepovratne potpore nastojalo osnažiti i osigurati likvidnost poduzetnika u kulturi kako bi se ublažio negativan utjecaj novonastale situacije na njihovo poslovanje. Pozivom su obuhvaćeni poduzetnici u područjima izvedbenih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske djelatnosti, vizualnih umjetnosti te audiovizualnih djelatnosti. T.K.
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

Najčitanije iz rubrike