Svijet
PANDEMIJA SE NE SMIRUJE

U Poljskoj rekordni broj novozaraženih, španolske regije na njemačkoj crvenoj listi
Objavljeno 31. srpnja, 2020.

VARŠAVA/BERLIN - Poljska je u petak, drugi dan zaredom, prijavila najveći broj novih dnevnih slučajeva koronavirusa otkad je započela globalna pandemija, pokazuju podaci ministarstva zdravstva, a Njemačka je stavila tri španjolske regije na listu rizičnih mjesta za putovanje.

Poljsko ministarstvo prijavilo je sedam novih smrtnih slučajeva, ukupno 1716. Od izbijanja epidemije u ožujku zaraženih je 45.688.

Od novih 657 slučajeva, 227 ih je u Šleskoj koja se bori s izbijanjem zaraze među rudarima.

"Ne možemo isključiti da ćemo, ako se situacija pogorša, morati ograničiti širenje virusa... Pokušavamo smisliti rješenja koja neće ograničavati poslovne aktivnosti kao ranije", rekao je u četvrtak premijer Mateusz Morawiecki na konferenciji za medije.

Njemački institut za zarazne bolesti, Robert Koch (RKI), u petak je stavio tri španjolske regije, uključujući Kataloniju s glavnim gradom Barcelonom, na listu visokorizičnih područja.

Tri regije su Katalonija, Aragon i Navarre u sjevernoj Španjolskoj.

Ljetna turistička sezona izazvala je bojazan da bi turisti koji se vraćaju s destinacija na kojima se bilježi veći broj oboljelih, poput Španjolske, mogli posijati klice drugog vala zaraze.

Njemačka je u ponedjeljak najavila da će testiranje na koronavirus biti obavezno na aerodromima za sve turiste koji se vraćaju iz visokorizičnih područja.

(Hina)

Možda ste propustili...

UKRAJINA TRPI SVE RAZORNIJE RUSKE ZRAČNE NAPADE

Stoltenberg Kijevu obećao dodatne sustave protuzračne obrane

HODOČASNICI I RAT NA BLISKOM ISTOKU

Umjesto u Svetu Zemlju dolazit će u Međugorje

Najčitanije iz rubrike