Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA POČELE PRIPREME ZA AMBICIOZNU NOVU SEZONU

Mrkonja: Odlično je što se ne zadovoljavamo prosječnošću
Objavljeno 31. srpnja, 2020.

Od ovog su tjedna rukometašice Osijeka ponovno u trenažnom procesu. Započele su pripreme za novu sezonu, u kojoj osječki prvoligaš ima visoke ambicije - izboriti Europu.


Hrabro je to najavio predsjednik Damir Pećušak još prije nepune dvije godine, kada je preuzimao klub koji se tada grčevito borio za ostanak u društvu najboljih. Nakon što je to ostvareno, prošle je sezone napravljen rezultatski iskorak plasmanom u gornji dio tablice, a ove se letvica očekivanja još više podiže. Takva ambicioznost veseli i trenera Jasmina Mrkonju, koji će i dolaskom čak šest novih igračica sada imati priliku duplirati svaku poziciju.


- Raduje da Uprava na čelu s predsjednikom Pećušakom razmišlja na taj način, da se ne zadovoljavamo prosječnošću. Mislim da smo preboljeli te dječje bolesti oko ostanka u ligi, prošlu sezonu smo dosta korektno odigrali i mislim da bismo finiširali još puno bolje da nije bilo ovih događanja. Dolaskom novih igračica letvica je podignuta još više, nameće se borba za prva četiri mjesta u Hrvatskoj. Imat ćemo respektabilnu ekipu koja će na svakoj utakmici ulaziti ravnopravno i s puno više očekivanja. Na nama je da što bolje uklopimo nove djevojke, dobili smo sada i na iskustvu, a imamo već nekoliko mladih igračica koje su dvije-tri sezone iskusile Prvu ligu, što je jako važno. Ove dvije internacionalke Milica Grbavčević i Nina Milovanović popunjavaju deficitarna mjesta i nadam se kako će uspjeti ne samo nadoknaditi izostanak ozlijeđene Zorane Milić, koja je bila pokretačka energija i u obrani i u napadu, nego još i podići više - pojašnjavao je Mrkonja, koji će na pripremama imati pravu gužvu na parketu, jer će trenirati čak 27 igračica. No, ne samo da bi se popunio broj, što je i jasno potkrijepio primjerom.


- Svatko će imati priliku izboriti se za mjesto, mjerodavan je samo parket. To je bilo zorno i na primjeru Dore Lacković, koja je prošle sezone upala u krizu, a to je odlično iskoristila Sara Sablić. Poslije se Dora vratila te smo tako dobili dvije kvalitetne igračice na istoj poziciji. To očekujem i od ovih mladih igračica, da napadnu ove koje su trenutno ispred njih i da se nametnu. Samo tako ćemo dobiti kvalitetu više.


Prvenstvo počinje u drugoj polovici rujna, a do tada će Osječanke odigrati dovoljan broj prijateljskih utakmica. Svakako najteži bit će ogledi s prvakom Podravkom Vegetom, no upravo su sučeljavanja s jakim ekipama i bila Mrkonjina želja.
- Malo nam se poremetio raspored utakmica koje smo dogovorili, pogotovo s ekipama iz Srbije i Mađarske, zbog ovih poznatih problema, što ćemo vjerojatno nadomjestiti utakmicama unutar Hrvatske. Djevojke su jedva dočekale početak priprema, to raduje, a i dolazak novih igračica je znak da ekipa želi ići naprijed. To je samo motivacija više, i igračicama i stožeru. Sad se već može govoriti o 10 - 12 igračica za koje možemo garantirati da je to "to", a za preostala mjesta nadam se da će se neke od mlađih izboriti. Što se pripremnih utakmica tiče, želio sam što jače suparnike, od toga možemo samo profitirati i tu se može dosta toga vidjeti - rekao je Mrkonja, kojemu će uz Marija Jurišića u radu pomagati i kondicijski trener Hrvoje Vidović.


Goran Roguljić
Jasmin Mrkonja

trener ŽRK Osijek

- Imat ćemo širi krug igračica, što će nam omogućiti držanje visokog tempa, ali i manji prag tolerancije, jer nećemo morati predugo čekati da neka proigra. Sada će doista već biti uspjeh i izboriti se među prvih 16.
Širok kadar
Pripreme će odrađivati čak 27 igračica. Od prvog su dana krenule Magdalena Brkić, Katarina Borac, Anđela Milas, Lea Pervan, Ena Zagorščak, Petra Frančić, Marina Putnik, Lucija Beljan, Tea Škulj, Josipa Paola Jerčinović, Ema Barbir, Mirta Špoljarić, Petra Franjković, Anja Čanadžija, Karla Erdelji, Milica Grbavčević, Lucija Humel, Dora Lacković, Sara Sablić, Dora Pajić, Petra Jeršek, Lea Hren, Nina Milovanović, Dunja Horvat, Lucija Nikolić i Josipa Dorić, dok će se kasnije priključiti Lana Malovan.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike