Mozaik
NASTRADAO SKLADATELJ I PJEVAČ

Rajko Dujmić je u komi nakon prometne nesreće
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
Nekadašnji vođa Novih fosila teško je nastradao u slijetanju automobila u provaliju u goranskom mjestu Ravna Gora

Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa legendarnog benda Novi fosili Rajko Dujmić (65) zadobio je za život opasne ozljede u prometnoj nesreći koja se u srijedu oko 17.15 dogodila u Gorskom kotaru. Hospitaliziran je u riječkoj bolnici i nalazi se u komi.


Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako je Rajko Dujmić (identitet policija nije navela) u mjestu Ravna Gora, u ulici Kosa, izgubio nadzor nad upravljačem vozila, nakon čega je sletio s ceste u 11 metara duboku provaliju. Dujmić je bio sam u Volkswagen Tiguanu zagrebačkih registracijskih oznaka. Teško ozlijeđeni 65-godišnjak je kolima hitne pomoći prevezen u riječki Klinički bolnički centar, gdje je odmah smješten u jedinicu intenzivnog liječenja i stavljen u induciranu komu.


Nesreća se dogodila na zavojitom dijelu ulice Kosa. Neposredno prije slijetanja automobila na cesti je vidljiv kratak trag kočenja. Prilikom slijetanja Tiguan je slomio nekoliko stabala, nakon čega je pao u provaliju. Policiju i hitnu pomoć o nesreći su obavijestili stanovnici Ravne Gore. Oni su se prvi spustili do automobila, kojem je uništen prednji kraj. Dujmić je bio u nesvijesti i ležao je na suvozačevu mjestu. Kako je davao znakove života, nisu ga htjeli pomicati, nego su pozvali hitnu pomoć.

Očevid na mjestu nesreće obavili su operativci Policijske uprave primorsko-goranske i za sada se uzroci ove nesreće ne znaju. O nesreći se na društvenim mrežama oglasila Dujmićeva supruga, kratko napisavši: "Molite se da se Rajko probudi iz kome"...


Milan Bugarić
Možda ste propustili...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana