Novosti
PREDSJEDNIK RH KOMENTIRAO I SUKOBE S PREMIJEROM

Milanović: Odlikovat ću postrojbe HVO-a
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u četvrtak u Krapini da na godišnjicu akcije Oluje neće odlikovati zapovjednike, to jest pojedince, nego postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Milanović je u Krapini nakon otvorenja Poslovno-tehnološkog inkubatora rekao, odgovarajući na novinarsko pitanje, kako će odlikovati četiri gardijske brigade i vojnu policiju. "Oni su u vrijeme Oluje, na temelju Splitskog sporazuma, a pod zapovjedništvom našeg generala bili sastavni dio naše udarne snage, dakle, naša vojska u tom razdoblju, ne prije toga", istaknuo je.


Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović prošli je tjedan najavio da će u Kninu, u sklopu obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, odlikovati devet ratnih vojnih zapovjednika te promaknuti šest aktivnih časnika.
Predsjednik je u Krapini komentirao odnos i navodne sukobe s premijerom Plenkovićem te poručio da u takvoj komunikaciji više neće sudjelovati. "To nije moj sukob. Ja sam govorio o problemu koji ostaje, a gospodin premijer bio je osoban nekakvim svojim smislom za humor, govorio je o dosadi, i mislim da je sada vrijeme da se to zaustavi, što se mene tiče”, rekao je Milanović. Na taj je način Milanović komentirao Plenkovićevu izjavu da je "predsjedniku države Zoranu Milanoviću malo dosadno”. Plenković se pritom osvrnuo na Milanovićevu tvrdnju da je Nacionalni stožer civilne zaštite neustavan. "Lažeš, haluciniraš, to je očito netko negdje naučio u nekoj školi, jer to nisam slušao ni od Sanadera, ni od Kosor, ni od Karamarka. Znaš, ne možeš baš svakom reći u facu kad si loše volje, kad ustaneš na lijevu nogu, lažeš", rekao je Milanović. "Ostaje problem neusklađenosti djelovanja parastožera s hrvatskim ustavnopravnim poretkom. To je moje duboko uvjerenje, znanje, to je činjenica i neće se to promijeniti tako da se od problema naprosto okreće glava. Dakle, imamo problem, moramo ga riješiti", rekao je Milanović.H
Možda ste propustili...

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEZDRAVE NAVIKE

Svaka četvrta osoba ima nealkoholnu masnu jetru

POSAO ZA OSJEČKE KOMUNALNE REDARE

Kazne za izborne plakate na javnim površinama