Novosti
USPJEH SOFTVERSKE TVRTKE IZ VODNJANA

Infobip potpisao ugovor s OEP-om o ulaganju većem od 200 milijuna $
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji Infobip potpisala je s društvom za kapitalna ulaganja One Equity Partners (OEP) ugovor o značajnom strateškom ulaganju u iznosu većem od 200 milijuna dolara, priopćeno je u četvrtak iz ove vodnjanske tvrtke.


Riječ je o prvom vanjskom financijskom ulaganju u tu vodnjansku IT tvrtku, a u priopćenju se navodi i kako je to ujedno i u zadnjih nekoliko godina najveće europsko softversko ulaganje serije A financiranja.


Njime Infobip u OEP-u dobiva iskusnog strateškog partnera koji će kompaniji pomoći izgraditi prisutnost na tržištu Sjeverne Amerike i ubrzati rast tvrtke kroz strateške akvizicije, dodaje se. "OEP ima bogato iskustvo u poticanju transformacijskog rasta kod tvrtki u koje investira. Uzbuđeni smo što ćemo surađivati s tim jedinstvenim timom u vremenima kada se Infobip snažno širi", naveo je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić. Prema njegovim riječima, u kompaniji su uvjereni da "konverzacijska korisnička sučelja transformiraju način naše interakcije s digitalnim uslugama i ona će zauvijek promijeniti načine naše interakcije sa svijetom koji nas okružuje".


"Idemo prema novoj eri koju nazivamo ‘interakcija 4.0.‘, a u kojoj surfanje internetskim stranicama, ili skidanje mobilnih aplikacija zamjenjujemo konverzacijskom interakcijom kao temeljem komunikacije. Infobip planira biti predvodnik ove ere, a investicija OEP-a pomoći će nam u dostizanju tog cilja", poručio je Kutić.


Inače, OEP ima dugu i uspješnu povijest ostvarivanja partnerstava s osnivačima i dioničarima tvrtki najviše kvalitete, najbrže rastućim globalnim telekomima te softverskim tvrtkama. Upravo kroz takva partnerstva OEP je uspješno primjenjivao svoje iskustvo i ekspertizu putem omogućavanja transformacijskih akvizicija i daljnjih ulaganja u organski rast, što kompanijama značajno dodatno proširuje tehnološke mogućnosti, geografski doseg i tržišni udjel.
"U OEP-u smo uzbuđeni sklopljenim partnerstvom s Infobipovim suosnivačima Silvijem Kutićem, Robertom Kutićem i Izabelom Jelenićem. Zajedno dijelimo viziju kojom ćemo dodatno potaknuti Infobipov rast uoči IPO-a, kako na globalnoj razini, tako i na sjevernoameričkom tržištu provedbom niza identificiranih strateških akvizicija", poručio je Chip Schorr, viši izvršni direktor OEP-a.H


Dijana Pavlović
Infobip je prošle godine ostvario prihod od 602 milijuna eura, a prosječni godišnji rast mu je 48 posto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike