Svijet
VUČIĆ SE OBRATIO SRPSKOJ JAVNOSTI U POVODU NASTAVKA DIJALOGA

Sporazum uključuje priznanje Kosova?
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
U svom obraćanju javnosti u povodu nastavka dijaloga u Bruxellesu srpski predsjednik Aleksandar Vučić reagirao je na nagađanja prorežimskog beogradskog dnevnika koji je u srijedu tvrdio kako će izaslanstvu Beograda koje je otputovalo na razgovore s posebnim izlaslanikom EU-a za dijalog Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija u središtu Europske unije biti uručen nacrt cjelovitog sporazuma, koji uključuje de facto priznanje Kosova od Srbije. Rekao je kako će Srbiji trebati puno snage kako bi sačuvala "poziciju jakog pregovarača i da budemo jaki u odbijanju svakog pritiska o priznanju Kosova."
- Iznenađen sam izjavom Avdulaha Hotija (premijera Kosova) kako je pripremljen nekakav sporazum i što to nitko nije opovrgnuo - rekao je Vučić. M.F.
Ne zanima ga kosovski ustav
- Ne zanima nas što je u skladu s kosovskim ustavom, jer tada ne trebamo ni razgovarati, ako sve mora biti usklađeno s kosovskim ustavom, onda nemojte razgovarati s nama o bilo čemu drugom. Srbija neće biti vreća za udaranje i da svaki put oni u EU-u ponavljaju kako trebamo priznati Kosovo i ne dobiti ništa. To nije moguće - rekao je Vučić.
Najčitanije iz rubrike